pondělí 12. dubna 2010

nejsem emo, pouze cholerik

    rauchennpause

měla bych psát bakalářku, nemám spisovatelskou slinu. už dva dny se s tím peru. resp. včera mi to šlo docela od ruky, ale dnes analyzuju blesk a sport a je to sakra hardcore práce. kdyby ti novináři byli alespoň maličko nápadití a kreativní, používali barvitý jazyk plný metafor, synonym, obrazných lexik, biblismů, klišé, expresiv atd., to by se to hned pitvalo. jenže zrovna duo bílek-petrák ve sportu, mě totálně znudilo absencí veškerých zajímavých jazykových jevů. pak už vůbec nezáleží na tom, že o sportu vědí, o tom žádná, ale že ten text je prostě nuda? teď naopak se babrám v analýze. jenže encyklopedický slovník žurnalistiky na tento žánr poněkud zapomíná, a tak ač vím, co slovo analýza je a co si pod ním představit, nějak tápu v tom, co by po sportovní stránce měl a neměl obsahovat. cílem je dodělat analýzu a go to sleep. včera jsem se nad tím taky pozdržela do půlnoci, jen občas jem odběhla vedle zapojit se do rozhovoru o integraci arabů. tu seminárku taky musím o nich někdy dopsat konečně. tenhle týden zůstává prioritou dodělat DROBNÉ úpravy na bakalářce, nechat si od táty udělat korektury a v pondělí to dást tisknout a vázat. dál chci pokračovat ve študingu literatury a bojím se pekelně, páč veverka učivše se dva měsíce, to nedala. reakce na Mnichov jí podtrhly nohy. takže já šprtám i okruh kolem lidových novin. ale to mám docela zmáklé, páč nějakou historii jsem čerpala i do teorie bakalářky. ještě že nemusím přicházet v baklářce s něčím novým objevným. nevím, jak bych to sepsala. posez aká turecký sed, napravo hrnek s pu-ehrem, nalevo slaboučké laté, na parapetu sklenička s vodou a všude mraky papírů. myslím, že by z toho nic nového objevného nebylo. takhle můžu přispět maličko svojí do mlýna, že dovysvětluju něco i za ty tajnůstkářské novináře. // kdybych takhle, jako píšu teď, psala i u rozboru analýzy, to by byla pecka.

ráno jsem seděla v čekárně na foniatrii. přišla jsem tam, tam už jeden důchodce. pozdravím a nic. ale já jsem na to zvyklá, protože je to mimojiné ušní-nosní-krční, a většina důchodců tam fakt neslyší. usadila jsem se, po půl osmé začala doktorka ordinovat. mě už tam znají, já chodím každý týden na aplikování očních kapek !!! na hlasivky a vždy jsem za minutu venku, tak mě berou přednostně. což se pánovi nelíbilo, páč se zvedl, kráčel za mnou a strčil nohu do dveří a vysvětloval něco o tom, že tu byl první. když jsem odcházela, přikládala jsem jeho neodpověď na můj pozdrav ne tomu, že je hluchý, ale pěkně načuřený. dost jsem si dovolila teda.

na lymfo jsem se prospala a šla s nůší do knihovny, vrátila asi osm knih, napůjčila si další a od té doby sedím víceméně nad bakalářkou. pominu-li fakt, že jsem si dala příjemnou procházku s Dorotkou po nábřeží až k pivovaru a pak okolo emokluka u benzínky zpět. 

ve čtvrtek jdu na divokýho billa, se těším, seč můžu. do té doby musím sesmolit, resp. dopoupravit seminárku na literaturu 2. poloviny 20. století, přečíst jednu knihu a přečíst nějaké recenze, takže docela cajk práce. ve středu a ve čtvrtek se defacto prý ruší výuka, páč je literární konference. pěkně mě to sejří, teď budu vypadat jako šprt, ale já chtěla jít na cviko z cl6 a ono je zrušeno. jako tři týdny do konce semestru a my si můžeme dovolit takový luxus v podobě absence. paráda. no nic, jdu se čertit nad tou bakalářkou, tam napáchám možná mnohem více užitku. téra

2 komentáře :

Frenchie řekl(a)...

Téro, víš, že jsi mě dneska potkala?:)

BTW: k tomu nadpisu by mi víc šlo-Nejsem emo, jsem melancholik :D

terka řekl(a)...

kde?:)