středa 19. května 2010

ten úmysl jsem měla už dávno

     heartsBYpropiska

mohla bych být užitečná hned v počátcích. otevřete si sešit, kam si zapisujete seznamy knih, které tu zmiňuji, všechny výše zapsané knihy posuňte o políčko níže a úplně nahoru si zapište na křídle větrného mlýna od františka kožíka. půjčila jsem si ji u babičky, když mi o ní poutavě vyprávěla. mám i druhý díl, ale nejdřív musím dorazit tenhle první. je to o malířce zdeňce braunerové, kdo neví, wikipedie napoví. pro mě je to hodně užitečné, protože mám binec v lumírovcích a ruchovcích a taky i v májovcích a tahle kniha to je obrovská spleť malířů, spisovatelů a nastínění doby, což se mi hodí k literatuře 19. století. navíc v hodinách secese ve výtvarném umění a literatuře jsme o braunerové mluvili, tudíž jsem se do téhle knížky pustila dosti zvědavá. zatím jsem nadšená.

napsala jsem tu polemiku v neděli s pěknou kocovinkou v jedenáct večer a dnes jsem do lbc jela s napětím. no, mám to. takže jsem tímto splnila všechny předměty ze svého studia a šla si nechat uzavřít index. vypadalo to asi tak, že jsem o půl šesté nasedla na bus a opustila náchod city, v devět dorazila do evilského liberce, který se mi nelíbil ještě víc než obvykle, a ve dvanáct jsem už opět nabírala kurz náchod city. ale zase jsem byla s čuču a co. ve vegošce na obídku a pokecaly jsme a tak. 

vůbec, ale vůbec se nemůžu zbavit závislosti na rytmusovi. to je konec. === dnes jsem šla z té zkoušky, kde jsem si obhajovala tu polemiku, na mikče placka chelsea a vyučující mi poudá: tak radost, ne? chelsea má double. // tak jsem vykulila oči, protože tenhle pán je pro mě naprosto abstraktní člověk, netušila jsem, že by znal fotbal. 

ještě se rozhodnu, zda dnes večer superšukézní kočičák duchovny v californication nebo zdeňka braunerová. to jest dilema, co? // a jinak na fb oldschool videa KF a twenty 4 seven. sentiment jak sviň. 

dnes jsem si v liberci uvědomila, jak mi to město nebude chybět a jak jsem ráda, že to už je za mnou. resp. uvědomovala jsem si to celé čtyři roky, ale dnes jsem si říkala, že jsem ráda, že se sem už jen tak nepodívám. státnice, promoce, ádié. netuším, čím si město pod ještědem vysloužilo moji averzi, asi za to může mársy a její katedra, ty mi to znechutili od začátku a pak už se to tak nějak táhlo. na druhou stranu minulý čtvrtek jsem hledala českou školní inspekci, šla jsem si nechat zapsat zápočet, jela jsem k muzeu tramvají, tam jsem vystoupila a vydala se tou přenádhernou ulicí plnou ohromných rozmanitých vil, starých stromů a tramvajových koeljí směrem k zoo a botanické, to melancholické počasí mi jen nahrávalo a já měla pocit, že jsem nikdy úžasnější ulicí neprocházela... téra

2 komentáře :

Martina aka Adonis řekl(a)...

Tak obě končíme! to je radosti co? mrkni mi na blog na článek o mé maturitě :D a pod ním je ještě svaťák :D taky zajímavá záležitost :D tak to mně náchod asi bude chybět :/ a asi p§jdu teda do Prahy no ale nevím, nedokážu se rozhodnout...16.6. jdu na přijímačky do HK a jestli mě vemou, tak to bude dilema, fakt!

terka řekl(a)...

včera jsem se dívala, zda už se objeví něco o maturitě a nic tam ještě nebylo. tak hlavně že to máš!!! šikovná holka;) Pojď taky do Prahy, bude legrande grande;)