středa 14. července 2010

předsudky vládnou světu

proč se lidi neptají na ty druhé otázkou: jaký/á je? ale co dělá? protože světem cloumají žebříčky prestiže? já na to seru!!! myslím, že jsem v podstatě člověk bez předsudků. shodli jsme se na tom s věštcem. tuhle jsem seděla v baru zcela náhodně u jednoho stolu s týpkem, který byl několik měsíců v kriminále. za neplacení alimentů. po chvíli se zarazil a zeptal se mě, zda mi nevadí si s ním povídat. to zase zarazilo mě. proč? každý má nějakou minulost. každý může dělat boty. pokud se z nich poučí, je to v pořádku. nejhorší je, že často ani botu neudělá, udělá ji ten druhý, ale na tom nezáleží. můj "badboy" je rozvedený. má tříletého syna, kterého nade všechno miluje. ale má cejch "mladý a rozvedený". a to je status, který se neodpouští. nikoho už nezajímá, proč je rozvedený. u jeho ex-manželky by se nad tím nikdo nepozastavil, u něho ano. někdy jsou ty svině ženské. je mi s ním dobře, protože pořád vymýšlí nějaké roztomilosti a pitomosti, je mi s ním dobře, protože si s ním zkrátka a dobře rozumím, je mi s ním dobře, protože má ke mně úctu jako nikdo předtím, je mi s ním dobře, protože je takovej, jakej je, je mi s ním dobře, protože si můžu na spaní vybrat mezi jeho slovenským hokejovým dresem a tríčem s tureckou vlajkou, je mi s ním dobře, protože si vůbec na nic nemusím hrát. můžu mu opilá tvrdit, že ta hudba hraje na druhém konci města, než ve skutečnosti hraje a rozběhnout se tam, a on se jen směje a pádnými argumenty mé opilé hlavince vysvětluje, odkud vítr skutečně vane, můžu si po ránu zapálit cigaretu u něho v posteli a zapíjet ji pepsi-colou, aniž bych vzbuzovala pohoršení, a hlavně se můžu rozhodovat tak, jak sama chci. první člověk, který respektuje moje rozhodnutí, jak naložím se svým životem, kam mě vítr zavane... nenávidím předsudky. nenávidím, nenávidím, nenávidím. a miluju svýho badboye. téra

6 komentářů :

flamme řekl(a)...

jo! takova svoboda je opojna... napsala jsi to bajecne!!

Barča řekl(a)...

Super!!! :-)

terka řekl(a)...

děkuju:)

Martina aka Adonis řekl(a)...

Hm..., je to sice opojné, až na to, že když mě v pondělí zastihl u ségry doma exekutor, který hledal jejího \"badboye\", veškerá naivita, která mi po všech extrémech, jimž po 10ti letém vztahu (který mimochodem začínal jako pohádka - rozvedený,s dítětem, označovaný za gamblera,avšak láska hory přenáší,že - a končí lichváři,exekutory,zahýbáním) vystavil moji ségru, padla... :// Tak snad ten tvůj badboy nebude až tak bad..

terka řekl(a)...

\"badboy\" je moje označení pro kluky, pro které mám slabost. sice tam malá významová konotace je, ale vskutku jen malá.

Martina aka Adonis řekl(a)...

Chápu ;)