pátek 2. července 2010

psát je jako vyrůstat z novorozence až k předškolákovi

      "seahorse"

mrkla jsem do archivu a zjistila, že vlastně měsícem červenec nakusuji šestý rok svého slavného sdílení života na blogové síti. za pět let života se malé dítě naučí pást koníčky, sedět, chodit, opustí mateřské mléko a dává si do nosu nejdřív kašičkama a pak "dospěláckým" jídlem, začne mluvit nejdříve svoji hatmatilkou a dostane se až k tomu, že mluví v souvislých větách, rozpozná barvy, tvary, zvířata a je schopen pomalu a jistě naložit na záda aktovku. i můj blog obsahuje několik životních etap. dnes přišla ta další... šla jsem se zaevidovat na pracák. a nebylo to vůbec tak hrozné, jako jsem si to pamatovala z let dávných, byli na mě hodní, dali mi milion jako podporu a nabídli mi práci prezidentky téhle země. takže cajk. no, působila jsem asi jako důvěryhodná snaživka, která ve skutečnosti pomoc tamních referentů nepotřebuje a vše si zařídí, takže jak jsem kdysi musela chodit na schůzky s referentkou každých čtrnáct dní, tak teď...? pohoda jazz. v září tam skáknu. pak jsem šla koupit indiáně a pepovi svatební dar. nejvíc nejlepčí. sic ne z mé hlavy, ale výběr byl už pak jen na mě. a nemůžu to tu zveřejnit, páč sem prý má indiánská rudá tvář chodí. a to by nebylo překvápko. taky jsem šla slušně zaplatit fakturu od mobilu, páč jsem poslala životopis na žůžovou pozici jedné telefonní společnosti, u které mám shodou okolností paušál, tak abych nevypadala jako nedůvěryhodný lajdák, že jo. 

včera jsem opět vyrazila se zděndou a rykim na zahrádku do arkany, páč macmac mi pravil, že je unaven. to mě dost otrávilo. ale tak s klukama to bylo klasicky suprtrupr a dnes prý dobrošov. a zítra možná ještě taková menší mojito party před tou svatební veselicí. už dlouho jsem nestrávila noc s hlavou v záchodě, že jo. 

teď jdu tak dvě hodinky čekovat práce a rozesílat jim líbrsbrífy se svým košatým sívíčkem a pak se pustím do kafky. // letošní wimbledon českým hráčům přeje. škoda, že kvitová neudolala serenu. ale i tak. pecka. a berdychovi věřím proti djokovičovi víc, než jsem věřila proti federerovi. bude ve finále, chlapec jeden valašskomeziříčský. téra

Žádné komentáře :