úterý 14. prosince 2010

jaký byl rok 2010?

jakybylrok

vida, jak to frčí, protože jsem do titulku psala zcela nevědomky 2009, než mi došlo, že jsme o rok dál. tenhle rok byl pro mě zásadní v tom, že jsem se rozhodla, že minimálně dalších pár let budu slavit pouze pětadvacetiny a nic jiného!

tenhle rok byl plný změn. asi takový nejzlomovější vůbec. nebyla jsem sice v žádné cizině starat se o anglickou mládež, ani jsem nepobíhala po place a neobsluhovala iry a podobné kousky, ale celkově se mi potvrdilo, že se nikdy nemá říkat nikdy. nikdy mě nenapadlo, že zůstanu v téměř rodném městysu, nikdy mě nenapadlo, že bych dělala to, co dělám.

dopsala jsem bakalářku, udělala všechny zkoušky a odstěhovala se navždy z kolejí. i ta troška nostalgie na mě padla. pět týdnů jsem se učila a v červnu jsem odstátnicovala. musím konstatovat, že úspěšně, protože následně proběhla i promoce. a tak jsem se dala do hledání práce. až do té doby jsem si myslela, že rozešlu pár životopis do všech stran (samozřejmě že v praze) a budu mít práci a ještě si nadiktuju datum nástupu k 1. září. hledání práce bylo náročnější, než jsem čekala. psychicky jsem to moc nedávala. strašně mě to užíralo, připadala jsem si hrozně méněcenná. až jsem nakonec vzala za vděk prací v call centru.

od července jsem s badboyem, což bylo asi to podstatné, proč se mi příliš nechtělo do prahy. pořád jsem zvažovala všechna pro a proti, a nakonec jsem se rozhodla, že to prostě vyzkoušet musím. nicméně mě práce v call centru přišla naprosto zcestná, a do toho se opět ohlásily mé hlasivky, takže jsem se jednoho dne pevně rozhodla, že se vrátím. bála jsem se docela dlouho, že toho začnu brzy litovat, ale ten pocit se ještě nedostavil, a myslím, že v brzké době ani nedostaví.

vrátila jsem se zpátky, začali jsme s badboyem hledat bydlení, a i práce se hledala kupodivu snadněji než matičce stověžaté. a tak jsem začala pracovat tam, kde pracuju. není to na plný úvazek, což mi vyhovuje. jsem teď stejně na školeních v praze, takže mám plat téměř jako plný úvazek. do toho učím soukromě hodiny angličtiny. a od ledna už konečně jazykovka (zrovna dnes se mi ozvali se zajímavým lukráčem, juchůůů).

přes čtrnáct dní bydlím s bb v podnájmu, kousíček od centra, máme fakt hezký byt a je nám takhle dobře. // nudná bilance, co? takový v podstatě nudný rok. jen letní balkonové mejdánky, spousta stresu na jedné straně, pohody na druhé. // musela jsem si trošku zpřeházet priority. konečně se rozhodnout, co teda chci a podle toho se zařídit. velká změna v mém životě. nerada jsem se do té doby příliš ohlížela na jiné.

rok 2010 mi připadal zajímavý a plný změn, celkově ho hodnotím jako jeden z nejlepších. // nemám dokoupené vánoční dárky, ani nemáme doma ještě stromeček, nicméně cítím, že i konec roku bude fajn. přeju vám všem krásný zbytek roku a jistý krok do roku 2011! téra