úterý 1. února 2011

žiju...

clairethompson

tumblr

... dva měsíce v bytě 2+1. hledali jsme původně 1+1 či 2+kk, ale když se naskytl tento, metrážně velký byt v podstatě v centru, za příznivou cenu, kývli jsme. je to starší dům. se spoustu věcí se při stavbě nejspíš nepočítalo. v koupelně není zásuvka, a tak musím přes prodlužovačku zapojovat pračku do chodby, to samé při fénování vlasů. v kuchyni se při stavbě nepřemýšlelo snad víc než kde jinde, jelikož a protože jsou tam dvě zásuvky. jedna pro ledničku. ta druhá zcela nevhodně nad sporákem. nezapojím do ní zbla nic. a tak opět přišla na řadu neestetická prodlužovačka. když si chci uvařit kávu, čaj, ohřát něco v mikrovlnce nebo použít friťák, musím přes prodlužku,která tak visí málem přes celou kuchyni. v bytě je i málo vypínačů. do obýváku vedou dvoje dveře, vypínač je však jen jeden. // koupelnu raději nekomentuju.

čeká nás postupně čas změn. podle peněz. žádné velké investice do podnájmu, ale přeci jen... obyvatelé před námi si vymalovali. což o to, barvy jsou to pěkné, ale... oni nenechali ani bílý strop. na jaře se bude škrábat a do ložnice přijde bordó barva. zatím spíme na matracích, jsou pohodlné, ale je to jen otázka času, kdy si budeme muset pořádit postel. ložnici zatím nechávám stát tak, jak je. mám tu nějaké ikeácké úložné prostory a tmavou fešnou skříň. jednu světlejší šatní skříň si nechal badboy za dveřmi, není na první pohled vidět, a druhou rozmontujeme a odklidíme do sklepa. mám slíbené od badboyovy maminky velmi prďácké retroskříňky, na které použiji pouze tmavou barvu. // náš vkus se hodně rozchází, mám ráda starší věci, starožitné šatní skříně, prádelníky, toaletky, retro křesla, s moderními až extravagantními kousky. bb je v tomhle tak trošku konzerva. snažím se mu vysvětlit, že stříbrné vlašťovky či srnečci (pouze v malém množství a na jednom místě) na bordó malbě budou vypadat výborně. uvidíme, jak se bude tvářit.

obývák a ložnice jsou dva opravdu velké pokoje. v obýváku jsem si udělala radost velkou knihovnou, na kterou jsem měla zálusk už léta. s obývacím pokojem celkově jsem docela spokojená, snad jen mi chybí osídlit jeden kout místnosti, zeje dost prázdnotou. o vánocích vše maskoval vánoční stromeček, teď tam sušák na prádlo příliš velké parády nenadělá. nedostatkem trpí v celém bytě stěny. mám spoustu obrázků ubrouskovou technikou od lenky, koláž fotek od zdendíka. objednala jsem si fůru ubrousků s kavárenskou (hlavně paříž a londýn) a námořnickou tematikou a budu tvořit. miluju secesi, plánuju si zarámovat některé malby ze secesního kalendáře.

kuchyň má kolem sporáku ke špajzce dost zvláštní dřevěné obložení. "nakoukla" jsem pod něj, nachází se pod ním čistá bílá stěna. kuchyň přijde celá vymalovat, takže obložení půjde dolů. původního stolu a židlí se brzy taktéž zbavíme. u našich ve sklepě na nás čeká krásný stůl, který potřebuje zbrousit vrchní desku (od čeho mám doma muže, že jo) a židle. a koupelna? ach ta koupelna. včera jsem strhla v rohu zbytek odporně světle modré tapety. koupelna dostane novou podobu díky omyvatelným tapetám, nové zrcadlo a tenhle týden i dřevenou ikeáckou poličku. nic moc jiného s tím dělat nepůjde.

od mamky jsem si přitáhla pár marianne bydlení, mé biblické časopisy, které čtu už pár let, často mě inspirují a formují moje sny o bydlení. téra

Žádné komentáře :