úterý 28. října 2014

fejk nebo inspirace?

ještě jsem se ani neučesala a už píšu. večer jsem usnula u filmu tlumočnice. a protože tu mám zase ne jednoho, ale rovnou dva psí lumpy, ve třičtvrtě na sedm ráno jsem lezla z postele, aby se vyrazili venčit. byl necelý jeden stupeň nad nulou, trošku jsem přitvrdila a nechala doma žabky, venku bylo krásně mlhavo a sychravo, na soudě vlála česká vlajka. udělala jsem si čaj a ovesnou kaši a ještě usnula. po probuzení bylo všude moc slunka. je stále zima, což je paráda, ale slunéčko na obloze mě zkrátka netěší. jsem ten kazisvět. 

vidíte rozdíl mezi slovy inspirovaný a fejk? já totiž moc ne. a tak když si trajdám po fešn blozích, všude kritizují fejky, což je pochopitelné, ale nosí věci inspirované. což je teda dle mého taky fejk, ale nesmí se to říkat. viz. příklad mé oblíbené bloggerky mii z kissbooku. tuhle sdílela na fb odkaz na internetový obchod answer. a doporučení na kabelku. normálně obšlehlá rocco od wanga. neviděla jsem tam žádnou inspiraci, viděla jsem tam normální kopii. když jsem to pod to napsala, byla má poznámka do několika minut smazána. mohl by mi, prosím, někdo vysvětlit rozdíl mezi fejkem a inspirovanou věcí? já že se mi třeba moc líbí šál od burberry, ale vše s tímhle vzorem i barvou je normálně obšlehlé. dle mého mínění. tzn. že inspirací by mělo být káro. nikoli doslova stejná věc, ne? 

začala jsem číst stoletého staříka, a je to neuvěřitelná legrace. při čtení mě napadá, jak by tak mohl dál kdo reagovat, a ono se tomu skutečně tak děje. znamená to, že já i autor máme podobné myšlenkové pochody? kéž by. muhehe. 

včera jsme absolvovali další pohřeb. v kostele. připomínalo mi to mši, na které jsem byla pouze dvakrát. a byť to prostředí bylo honosné, a tímhle způsobem církevní rozloučení nejspíš vypadá pokaždé, cítila jsem se chvílemi hrozně nepatřičně. přišlo mi, že farář mohl více hovořit o zesnulé než o pánubohu. celkově to bylo hrozně moc emotivní. jeli jsme s badboyem a macem. a museli jsme cestou zpět zastavit v baru, aby si na to mac dal panáka. // v podvečer jsem měla hodinu se dvěma čarodějkami. halloweenskou. a pak ještě jednu hodinu. a zase konec. a týden začíná až středou. mým oblíbeným dnem. téra

Žádné komentáře :