sobota 11. října 2014

he is outstanding.

www.instagram.com/terkaloveshercoffee
pokud rádi čtete, nebo máte chuť číst a nemáte tu správnou slinu, doporučuji knížky od ireny douskové. klasikou je hrdý budžes. ať už divadelní hra nebo kniha, budete mít neskutečný divadelní/čtenářský zážitek. z mých oblíbených tady ve výčtu chybí oněgin byl rusák, volné pokračování budžese. ten díl je v útrobách sestřiny knihovny. posledním dílem trilogie helenky součkové je právě darda. loni jsem ji viděla v divadelním zpracování. opět v hlavní roli s bárou hrzánovou, ovšem tentokráte v podání divadla na jezerce. budžes byl příbramskou záležitostí. // já si dnes z knihovny přinesla dvě knihy. a nebudu číst nejspíš ani jednu. vzala jsem je jako znouzectnost, protože mi nic nepadlo do oka. a to je co říct. místní knihovna je úžasná, velká a málokdy odcházím s prázdnou.

mám tady půjčenou knihu od mé sis sirotčinec slečny peregrinové pro podivné děti. tak asi to, pokud neusnu. // noc s dvěma psisky byla prapodivná a náročná. bořík, který mi standardně spí v nohou, ale v noci odchází do pelíšku, zůstal v nohou celou noc. z prosté žárlivosti, aby náhodou čivavák eda nestrávil se mnou víc času a nedostal víc prostoru. eda, malý to pes, kraloval mému lóži. tulil se, hřál, a já se budila půlkou těla na badboyově polovině postele. o půl osmé ráno po mně eda nadšeně poskakoval, olizoval mi hlavu a nebylo zbytí, než jít ven.

odbyla jsem si svoji občanskou povinnost. nevolila jsem žádnou stranu, pouze vybrala několik kandidátů, o kterých si myslím, že patří k těch kvalitním. poprvé v životě jsem věnovala hlas někomu z oranžové skvadry. a to našemu starostovi, který zdá se za ta léta býti velmi schopným, město vzkvétá a skutečně jde za ním vidět velká kupa práce. nejsem na sebe příliš pyšná, poněvadž bych se dřív nechala ubít lopatou, než abych dala hlas někomu z takové strany, ale není zbytí. a tentokráte to není o straně, ale o osobě.

po odvolení jsem vyrazila právě do knihovny a do zdravé výživy pro mé oblíbené fazolové a zeleninové pomazánky. tempech byl vyprodán. tak jsem si přihodila agávový sirup a šla do další zdravé výživy shánět čaj pu-erh. ||| v čase badboyových vycházek jsme vyzvedli ještě lišku a vyrazili na prochajdu zakončenou nejlepší kávou a zázvorovou limonádou, kterou si s liškou připravíme na silvestra. ano, takhle sáhodlouze my už přemýšlíme. ||| objednala jsem už nějaké dárky. přihodila k tomu blyštivé náušnice. straka jsem, no. a den jsem završila upečením slaného dýňového koláče. miluju dýni, ale tentokráte mi ta její nasládlá chuť přišla spíše na škodu. hodně jsem si pak koláč dosolovala. a jeden by neřekl, jak je nesnadné sehnat v kauflandu lučinu. 

česko-turecko. paráda. že jo. viděla jsem teda až poslední čtvrt hodinu, poněvadž jsem seděla s partičkou u dannyho, ale badboy mě přepečlivě informoval o každém pohybu míče. lol. |||| moje přání pod stromeček? o den prodloužit víkend. a nepřijít při tom o peníze. téra

Žádné komentáře :