neděle 5. října 2014

weekend...

... je krátký. ale tenhle je sakra příjemný. // v pátek jsem se viděla s marťulí a jejím minivojťáskem. seděli jsme v nejhezčí místní kavárně, která je striktně nekuřácká, což bylo super. rozhodla jsem se tenhle svůj nemilý nešvár eliminovat. upřímně? nechci se cigaret vzdát. kouřím slimky a miluju spojení kávy a cigarety. nicméně chci eliminovat takovéto, že se někdo staví na návštěvu, tak jdeme společně zakouřit. poslední týden se mi to dařilo. neděle, pondělí, úterý bez cigarety. středa právě s nikčou u mě na balkoně večer, ve čtvrtek nic, v pátek celý den nic, až večer s markét, to hulíme fest. v sobotu a neděli nic. a takhle bych to chtěla nechat. v pátek večer jsme byly s markét v literární kavárně. káva už mi chutnala méně. ale asi to bylo tím, že jsem ten den měla výborný chai latte a odpoledne neméně skvostné cappucino. proto mě pak americano už moc nepotěšilo. ||| v sobotu dorazila k našim velectěná návštěva z prahy. hrozně moc jsem se těšila. tak jsem si k nim dopoledne zaběhla na kávičku, kterou jsem si nakonec nedala, a nečekaně jsem s nimi odjela na chalupu na odpoledne. ogrilovali jsme si, letos asi naposledy, masíčko, k tomu zeleninový salát s kukuřicí, čímž jsem splnila trojboj bílkovina-sacharid-zelenina, dali jsme si čaj, povídali, trošku topili v kamnech. a pak se zatáhlo a odjeli zpět do "kostelce". a v podvečer pak opět ta nejhezčí kavárna, a tentokráte jsem neodolala a dala si vafli s horkými malinami a kopečkem vanilkové zmrzliny. viz. instagram. k tomu opět nejlepší kapůčo a cesta domů. 

život adele. francouzský tříhodinový film, který získal ocenění na festivalu v cannes. musím říct, že obě hlavní hrdinky musely mít neuvěřitelnou odvahu, aby do takového natáčení šly. zcela naturalistické scény, spousta intimity a zajímavý vývoj hlavní hrdinky. ani jsem u toho filmu nedutala. takže velké doporučení za mě. // nicméně pokud jste na americké komedie, nebude to nic pro vás. ||| první díl 10. série criminal minds byl awesome! nakonec tam jennifer love hewitt nebude tak špatná. jede si podobný štýlek roztomilostí jako garcina. byť samozřejmě z jejího vzezření byste těžko něco poznávali.

dnes jsem si zašla do bazaru. těch kobylek. teda lidí. už při vstupu jsem byla opět bez chuti něco kupovat. ale nakonec jsem si vybrala čtyři svetry, které jsem posléze zredukovala na dva. jeden stoprocentní kašmírový propínací ve fuchsiové barvě. druhý oversized, béžový, takový volnočasový. a pruhované tričko. asi moc koukám na tvorbu jean-paula gaultiera. haha. ||| teď nám naši a pražská návštěva přinesli vynikající panna cottu. dali jsme si zázvorový čaj. jdu vařit houbový guláš/polévku. a pak jdu na další kávu. a také dnes dočtu agathu raisinovou a vražednou setbu.

příjemnou neděli. téra


Žádné komentáře :