neděle 18. ledna 2015

so so.

mám v merku knihu francouzské novinářky annick cojean kořistí v kaddáfího harému. skutečný příběh ženy, která se stala diktátorovou otrokyní. a pak také knihu advokátky kláry samkové zbavte mě toho pitomce/ sundejte ze mě tu mrchu. chci se dozvědět některé kličkovací kroky. jelikož si myslím, že třeba opatrovnické soudnictví u nás není postavené na žádných pořádných paragrafech. soudkyně oblékne talár a soudí dle obličeje! vůbec nezohledňuje situaci. plky, které může matka dítěte vypouštět z pusy a jdou do nebe volající. ale je to přeci matka! další věcí, kterou bych asi neměla říkat nahlas, ale myslím si ji, je ta, že opatrovatelky jsou vesměs staré panny, které by potřebovaly chlapa, aby na ně skočil a ony se vzpamatovaly. tady v našem okrese určitě. // takže chci číst, no. lol.

od včera neznám slovo makeup, povaluju se doma, užívám víkendu. čtu si. dívám se na gilmorky a viděla jsem báječný film gone girl. báječný neznamená s happy-endem. ale nechci napovídat. rozhodně ho doporučuji, protože je tak divnej a má tak divný konec, že mi to hlava nebrala. // další mě čeká film romantici, a poté polský film ida. typ na idu mi dala na facebooku lucka, která je velkou obdivovatelkou polské kultury a historie. 

výborný řepovo-bramborový krém jsem dnes ukuchtila. rozhodně se mi povedl mnohem lépe než posledně a zařadil se mezi mé top polévky. máte nějakou polévku, kterou bych nutně měla vyzkoušet? téra

8 komentářů :

Alice řekl(a)...

mi se gone girl taky hrozně líbilo ačkoliv sem trochu tušila jak to dopadne - nebo spíš předpokládala podle režiséra že to nebude uplně jednoduchý :D
a řepa je nejlepší! já sem teď polívkama uplně posedlá - jak sis určitě všimla na insta :D zrovna sem dovařila kapustovou :)

téra řekl(a)...

kapustovou taky miluju :) vlastně asi téměř všechny polévky! přitom třeba řepa samotná mi nechutná, ale v té polévce je to úplné blaho :)

Aranel řekl(a)...

Už jsi zkoušela tu moji cizrnovou s paprikou? AHA?!

téra řekl(a)...

ještě jednou recept, pls :) mně přišlo hrozně moc receptů na fb a než jsem je všechny opsala a některé prubla, tak to upadlo do historie fezbuku, takže plííííís :) cizrnu já totiž ráda! :)

Aranel řekl(a)...

Chjo! :) opéct brambory na kostičky, okmínovat opaprikovat, osolit vařit. Až změknou, přidat uvařenou cizrnu, asi 2 minuty povařit spolu. Pak asi 1/3 odebrat a rozmixovat na zahuštění. Nakonec jemně nakrájenej pórek v tom asi 2 min povařit. Snad tam původně byla smetana, ale snadno se obejdu.

téra řekl(a)...

v pátek můj muž, který tyhle věci nejí, nebude doma, tak to bude večeře. pak písnu, jaká byla :)

p. řekl(a)...

Gone Girl doporucuju jako knihu, dovysvetli spousta veci ;)

téra řekl(a)...

děkuji, v knihovně si ji půjčím :)