neděle 15. února 2015

criminal minds a to ostatní.

není neznámou věcí, že mým top seriálem je série criminal minds. ostatní seriály ze škatulky krimi mi tak přijdou úplně stupidní. resp. mám-li možnost (pouze v létě na chalupě, když mám přístup k televizi), sleduji i další kriminální věci, zkrátka se ráda bojím a baví mě to, ale všechno beru s rezervou, nic není jako myšlenky zločince. jádro skvadry bau teamu zůstává - hotch, jj, reid, morgan, garcia. david rossi už tam vládne sedmou sezonu, takže vlastně taky stálice. dlouhou dobu byla jednou z postav emily prentiss, ale na konci sedmé? série odešla. teď si nejsem zcela jistá. tuším, že agentka blake tam strávila dvě sezony. obě představitelky jsem měla ráda. fanoušci mají tendence je neustále srovnávat, já bych to nedělala, každá je úplně jiná a obě jsou své. v desáté sérii přišla do seriálu jennifer love hewitt jako agentka callahanová a hrozně mi do týmu zapadla. nicméně hlavní protagonistka je v reálu těhotná, tak uvidíme, zda přes léto porodí a od října bude zase agentkou.

teď zkouknu nový díl a pak vyrazím k našim na oběd. // včera mě badboy mile překvapil. trošku jsem láteřila nad prázdnou vázou, s knížkou si zalezla do vany, abych se přenesla do života toyen. a když jsem se dostala pak s notebookem do postele, řekl mi badboy, že se na film babička bude dívat se mnou. není to zrovna jeho žánr. ale prý na tom byl kdysi se školou a líbilo se mu to. a tak jsme viděli ten film z roku 1971, kde barunku hrála libuše šafránková. jde vidět, že kniha babička skutečně není románem, jak se někteří čtenáři a hlavně studenti domnívají. tenhle film mi připomínal takové záblesky, obrazy. ne všechno bylo natáčeno v ratibořicích, ale větší část ano. a o to víc jsem se začala těšit na jaro a čas, který tam strávím při procházkách a při relaxu. miluju tohle místo.

mám dva plány na léto. jeden je moře. to chorvatské. a při tom návštěva záhřebu a lublaně. moc bych chtěla navštívit sarajevo, ale to bude už trošku z ruky. škoda. to léto, záleží hodně na badboyovi. a druhý plán je určený mně a lišce. tři dny v praze. ne jako klasický turista po známých památkách, které jsme obě viděly milionkrát. ale takové ty historické/literární/architektonické skvosty, které nejsou turistům tak známy. téra

2 komentáře :

p. řekl(a)...

Saravejo bylo uzasne, hlavne ten zchatraly olympijsky park :)

a Lublan taky mela svoje kouzlo, bohuzel je malinka, takze na ni staci jedno odpoledne

téra řekl(a)...

Sarajevo je spolu se Záhřebem teď aktuálně moje top destinace. Pokud v létě zvládneme Chorvatsko, pojedeme stejně spíš Istriji, a tzn. že se podívám do Záhřebu a cestou zpět do Lublaně, Sarajevo zůstane z ruky. Tak hledám alternativu, zda se tam dá letět z Čech, jak to vyjde a jestli se to vyplatí. mám teď půjčenou knihu o architektuře Sarajeva a strašně moc se mi to líbí! :)