pondělí 16. února 2015

zítra je taky den.

wikipedie.org

wikiart
téměř na jeden zátah jsem přečetla barvy slečny toyen. a byť je mi jasné, že je to z části fikce, samozřejmě jsem po prostudování jejího života trošku zklamaná, že některé věci v knize nezazněly a že ne všechno je tak pravda. ale jinak vesměs ta kniha vystihla dětství, dospívání a život do konce druhé světové války velmi opravdově. moc jsem si manku oblíbila. a brouzdám teď po internetu a prohlížím si její tvorbu. tyhle beletrizované rádoby životopisy jsou skvělé. tímhle jsem si přiblížila před lety zdeňku braunerovou. díky medě mládkové jsem si pak mohla udělat obrázek o životě františka kupky. těším se na film o toyen, který chci vidět! a taky mě zajímá, zda něco vyšlo o mém nejmilejším jakubu schikanederovi. teď už ale jdu po stopách vrahovi v románu kdo miluje jinak od mojí oblíbené karin fossumové. mohu doporučit indickou nevěstu, četla se sama. a na konci jsem z toho byla tak rozvrkočená. říkala jsem si, jestli to je fakt konec? dráždilo mě to. v létě jsem četla ještě provokatéra. byl vystavěn trochu jinak, řekla bych, že kdo miluje jinak se tomu bude výstavbou podobat. uvidíme.

dnes jsem nakonec zajela do bazaru. měli tam spoustu hezkých věcí. hodně jsem se krotila. nechtělo se mi příliš utrácet. nakonec jsem si koupila bavlněné černé tríčo s dlouhým rukávem z háemka, a zajímavý šedý cardigan z topshopu. hlavně kožichy a kabáty tam měli fakt za pár korun. jde vidět, že i tady fungují sezonní "výprodeje". haha. ale odolala jsem. samozřejmě. střihově a materiálově se mi tam líbil jeden hezký cardigan, ale byl v hráškové barvě, a to je střela úplně mimo můj styl. pár károvaných košil. jedna se mi líbila obzvlášť - červeno/oranžovo-modro-bílá kostka. tříčtvrteční rukáv, klasický střih, límeček. nakonec jsem se rozhodla že ne. i některé topy s nápisy mě bavily. nápisy nebyly úplně blbé. ale stejně to nějak není můj styl. 

kromě řepy, ze které teď stále vařím polévku, a pro jistotu si ji domů nekupuji už po jednotlivých kusech, ale rovnou po celých síťkách, jsem se zamilovala do mungo fazolek. koupila jsem si sklenici při asijských dnech v lídlu a přidávám je snad do všeho. téra

Žádné komentáře :