středa 1. dubna 2015

say hello.

překvapilo mě, co všechno dokážou fotky na instagramu. dnes jsem zjistila, že můj profil začal sledovat jeden us army příslušník. skrze něho narážím na spoustu fotek konvoje v česku. a na spoustu dalších vojáků, kteří jsou z přivítání, podpory a nadšení místních sami hrozně nadšení a i když se po pár měsících mimo německo těší na základnu, jsou za těch pár dní tady šťastní a mají v plánu se sem vydat na dovolenou. lidi se dělí na několik táborů. převládá v našich luzích a hájích nadšení, protože americký konvoj se choval víc než přátelsky a vstřícně. pak jsou mladí/staří komunisti a odpůrci konvoje. a pak sou takoví ti, kterým je to jedno, ale spíš je ok to hejtovat, protože nejsou stádo. spousta lidí si uvědomuje, že jsme malá země s maličkou armádou a že v případě v válečného konfliktu si sami nepomůžeme, a proto je třeba mít spojence. a pokud ti spojenci projíždí a vzdávají zde hold svým předchůdcům z doby dávné, to jest 2. světové války, není důvod proti tomu zbrojit. pravdou je, že se konvoji dostalo pozornosti a ovací jako nějakým rockovým hvězdám, ale myslím, že i pro ně to byl jedinečný zážitek, který se jim nedostává běžně každý den. 

takže! svítím si tu novou skutečně retro lampou po babičce a třepu se zimou, protože venku není jaro, nýbrž zima. včera jsem odjížděla o půl sedmé ráno a jaro bylo, měla jsem podpatky, jarní džínovou bundičku a pod tím tríčo s dlouhým rukávem. po třech hodinách v jedné firmě jsem vyšla ven do zimy. a prsty na rukou mi zmrzly tak moc, že se mi chtělo bolestí plakat. a asi jsem i nějakou tu slzu uronila. patří mi to, páč jsem v těch rukou držela pět minut cigaretu, na kterou jsem si vyšlápla s macem, ale i tak jsem to poslední březnový den nečekala.  // zítra začínají školákům velikonoční prázdniny, což je voda na můj mlýn. odpadly mi dva odpolední kurzy a jeden se přesunul z pozdně odpoledního na popolední, takže začínám zítra v devět a končím ve dvě. a pak si udělám prochajdu s boříkem, naložím se s knížkou do horké vany, poté do postele a budu relaxovat. takovýhle téměř volný den už mi dlouho nespadl do klína. a asi ani jen tak zase nespadne. 

v pondělí angličtina šestiletých. proč se učíme anglicky? - abysme mohli pozdravit americké vojáky a domluvili se s polákama a číňanama. a čína je na jiné zeměkouli ale. hrozně daleko. // jsem se zase dozvěděla věcí. lol. téra

Žádné komentáře :