neděle 19. dubna 2015

sladké radosti jedné neděle.

v pátek jsem hrála kulečník za šedesát. v hospodském zařízení. byla jsem tam naposledy v deseti letech s babičkou mrknout, jak jde dědovi mariáš. teď tu hospodu vlastní vietnamci. už nápojový lístek je cenově velmi výživný. čti nekřesťansky levný. ale protože obsluha/majitelé příliš češtiny neovládají a ve vlastním nápojovém lístku nečtou, bylo vše ještě o pár korun levnější. nejdražší na tom všem byly brambůrky, které badboy dvoje kupoval pro společnost. celková útrata za pět piv, tři jahodové relax džusy do půl litru s vodou/minerálkou a jedna cola rovná se devadesát korun. jo, proč ne. naše podání kulečníku i fotbálku (hrály jsme se sis) vzbuzovalo v jednom místním pankáčovi takový soucit, že nám ukazoval, kam máme trefovat, abychom správným odrazem trefily kouli do díry. oddechly jsme si, když zjistil, že jsme asi fakt marné a odplul. pak jsem byla pozvána na rande šedesátiletým pánem. a to do hospody ještě o třídu horší. no neber to. haha. on můj účes z dob dávných, kdy si natočím vlasy na jednu stranu a smotám do ruličky vzbuzuje v mužích takové opatrovnické sklony, jsem zjistila. 

dnes jsem jela s liškou&davidem do brna. david se jel školit, my s liškou si užít shopping fever. myslela jsem si naivně, kolik toho za ten den stihneme a moc jsem se těšila hlavně do kavárny skøg urban hub. jenže člověk míní, život mění. zjistila jsem, že tohle parádní místo otvírá až ve dvě, tak možná cestou z olympie, která byla naším cílem. obrovské nákupní centrum. myslela jsem si na tenisky new balance od nike, ale můj požadavek jsou černé, ty mám v inspirační složce a jsou naprosto skvělé, variabilní, k sukni, šatům, kalhotům. líbí se mi i zlaté, které má nika chic. a nepohrdla bych možná ani růžovými. ale ne čtyřbarevnými. v niku je neměli vůbec. v A3 sportu neskutečně omezený výběr. a ve foot lockeru nebyla shopping fever. tak jsem tam ani nenakukovala. dalším místem, kam jsem chtěla zaplout, byla sephora a následně douglas, jakože teda poruším svoje přesvědčení o tom, jak v dubnu dlabu na kosmetiku. a nakonec jsem se tam ani nedostala. v momentě, kdy jsem měla peněženku napěchovanou kupóny a docela obstojný budget na nákupy, se mi nikde nic nezamlouvalo. resp. nezamlouvalo natolik, abych to musela mít. nakonec mám obyčejnou černou hladkou podprsenku, tmavé tílko s vlašťovkami a skvělé bílé tríčo s jednoduchým nápisem z reserved. liška si nakonec koupila kabelku od guess, tvar jako jetset od korse.  ještě rychlé kafe ve starbucksu a tradá do centra. tam jsme vlezly ve vaňkovce do stradivariusu, který je mi sympatický zcela jiným sortimentem, takový boho styl.  a vůbec třásně jsou všude. ale nic se mi nelíbilo tolik, jako ta kabelka, na kterou čekám, až dorazí z ebaye. v nanu nana jsem si koupila skleničku na smoothie s károvaným víčkem a bytelným brčkem. a už volal david, že si nás žádá, tak jsme tramvají jely kamsi do tramtárie, kde nás čekal a čau brno, jedeme domů. 


teď se chystám na film argo. a v týdnu už snad konečně teorie všeho. a asi bambilion knížek. a zjistila jsem, kolik hezkého toho člověk objeví v časopise instyle. tak jo. téra

Žádné komentáře :