pátek 8. května 2015

slepičí krok.

hledám anglické titulky k poslednímu dílu/dvoudílu? criminal minds. české budou nejspíš až dnes v noci. a to nevydržím. k mému velkému zděšení jsem se se na facebookovém profilu joea mantegny dozvěděla, že callahanová, tedy vlastně jennifer love hewitt si dá určitě jednu sezonu pauzu a bude se věnovat mateřským povinnostem. do toho otěhotněla i představitelka jj, která už ale s velkým břichem seriálem jednou prošla. tak uvidíme.

// včera jsem měla hrozně milý večer. v rámci oboru, který jsem studovala na vejšce, se jezdilo do našeho kraje, potažmo okresu na několikadenní exkurzi po stopách literární historie, která se na naše místo váže. a letos se s mladými studentíky vydala i trojice mých bývalých spolužáků. bivakují u nás ve městě, cca jen stopadesát metrů od mého domu, a tak jsme se s pájou sešly. seděly jsme u dannyho a bylo to báječné. takovéto že s někým studujete, zdravíte se na seminářích a občas skončíte s celou bandou někde v hospodě a tím vaše vzájemná komunikace tak nějak končí. ale pak přes sociální sítě zjistíte, že vás třeba i zajímají podobné věci. a během večera nezavřete pusu. a máte pocit, že se další týden musíte sejít v praze a jít na náplavku a na den otevřených dveří významných budov. šli jsme pak za celou exkurzní bandou, dívali se na film z prostředí nedalekého kláštera, a pak se k nám přidali ještě dva bývalí spolužáci a skončili jsme v baru, vzpomínali a bylo to bájo.

a dnes se stěhuji později odpoledne na chalupu. protože krásné počasí si žádá skvělé a zdravé grilování. a můj psí kámoš potřebuje obkroužit chalupu v běhu. několikrát. 

nedávno jsem našla článek o výši školného na vysokých školách v anglii. a protočily se mi oči, protože je to neskutečně vysoká částka. ale pak jsem se dočetla, že zvítězí-li v letošních květnových volbách labouristé, školné sníží. a tak jsem jim fandila. nicméně nejspíš zvítězí opět konzervativci davida camerona, a tak budou angličtí univerzitní studenti dál platit jako mourovatí. téra

Žádné komentáře :