neděle 9. srpna 2015

praha stověžatá.

bilance víkendu jsou čtyři puchýře na polštářcích prstů na nohou, odřená pata, zjištění, že mé nejvíc nejlepší pár dní staré tílko pouští, a spousta dalšího. ale bylo to skvělé prostě! s liškou jsme se vydaly v pátek v poledne do prahy. ve tři jsme už byly u bodlinky na hůrce, dala nám klíče, ukázala skvělý byt s asi patnáctimetrovým balkonem, daly jsme si u hájků malinový milkshake a vydaly se s liškou směr centrum. první zastávka ema espresso bar, nejlepší kafe, to je jasná věc. a pak pěšky okruh - náměstí republiky, celetná, staroměstské náměstí, uličky od staromáku, karlův most, kampa, národní divadlo, tančící dům, náplavka. tam jsme si na lodi daly výbornou domácí limonádu, liška pak ještě aperol spritz, seděly jsme na břehu vltavy, houpaly nohama a užívaly atmosféru. a pak jsme si ještě udělaly sólo mejdan s ledovou kávou na balkoně na hůrce. lol. ráno nás vzbudil telefon - lišce volala policie, že se ji někdo u nás ve městě vloupal do auta a má vymlácené sklo. naštěstí známe šikovného badboye, večer už bylo liščino auto cajk. když ji badboy po telefonu ujistil, že to bude ok a dá to dokupy, vyrazily jsme do těch třicetiosmistupňových veder, protože nejsme vůbec bláznivé. nejdřív jsme vyskočily z metra na andělu a daly si v řecké cafeterii frapé, a pak zase skok do metra směr malostranská. tramvají na hrad, lila jsem na sebe vodu z lahvičky. loreta. nový svět. a hurá na tramvaj, chceme do stromovky. trošku nám trvalo, než jsme ji našly. a ani trošku jsme nebyly nadšené. bylo vedro, ve stromovce jen suchá tráva. alespoň v tamní restauraci jsme si daly oběd, otrávené z toho, že na toaletách jim teče jen teplá voda. to potřebuješ. pak dlouho žádná trafika, kde bychom si koupily další lístek na čtyřiadvacet hodin a nechtěl se nám kupovat přes mobil. takže jsme došly až na strossmayerák, tramvají na republiku, a pak metrem opět na malostranskou, no a plácnout sebou nejdřív na kampu a pak na střelák. a nakonec opět náplavka a domácí limonáda. dojely jsme na hůrku tentokráte dříve, ucabrtané a usmažené. koupily jsme si v albertu drinky a strávily zbytek večera opět na balkoně. bylo to mnohem příjemnější než večer předchozí, protože se už zvedl vítr a počasí bylo tím pádem příjemnější. ráno se nám těžko vstávalo. dovezly jsme si věci na florenc, tam si je daly do úschovny a vydaly se na ippavlova na kávu, poté tramvají na krymskou a z tama pěšky na grébovku. tam to bylo naprosto parádní! a pak jsme pěšky došy do riegrových sadů, kde jsme si daly malinovku, poseděly a pěšky doťapkaly na florenc. burger v burgerkingu a pak už cesta domů. až mi bylo líto, že už se zase navracíme do těch klasických všedních dnů. 

btw podzimní kolekce v h&m je úžasná. jenže kupujte si to dokonalé poncho, když je venku třicetvosum stupňů! téra

2 komentáře :

Plním si svůj sen řekl(a)...

Kočando, vzpomínala jsem na Vás, jak to vedro dávate v centru. Já bych upřímně zhebla a tak palec hore. Super trasy a návštěvy všech míst - hlavně ta Grébovka atd. Jo, není nadarmo ťapat v centru v botech a nemít puchýře. Jste frajerky pro mne i tak, že jste to zvládly bez újmy na zdraví. Je mi líto, co se stalo s autem, ale snad, jak jsi psala, je již vše ok. Pusu :)

téra řekl(a)...

Péťo, já si nějak zafixovala, že jsi tenhle víkend u sestry, jinak bych zavolala a mohla ses k nám připojit třeba na Náplavce nebo v Emě na kávičku :) Ale mám na podzim v merku nějaké další kulturní tipy, kam bych ráda - výstavy, místa, ... takže se určitě brzy uvidíme ;)