čtvrtek 3. září 2015

tak to začalo.

sotva pletu nohama. a to jsem učila jen tři kurzy. ale hned ve školce šestnáct dětí. takovouhle grupu malých předškoláků na jednom místě jsem ještě neměla. a jsem umluvená jak blázen. a taky se je snažím všechny zapamatovat jmény. loni jsem si do téhle školky chodila víceméně odpočinout, protože jsem měla úplně boží skupinu hodných dětí. letos to bude větší divočina. ale bylo mi s nimi krásně! ### v noci jsem blbě spala. ke konci minulého školní roku jsme se domluvili s jednou institucí na dalších kurzech. trošku se to inzerovalo, ale ten jeden kurz byl takový pod čarou. v létě se stále nic nevědělo. přihlášek pramálo. a ani v pondělí jsme ještě nebyli moudří. jenže... mě už čekali další klienti a musela jsem se rozhodnout, a tak jsem kývla na kšeft, který mi zabere defacto celé pondělí, čímž jsem odstřelila termín pro jeden ten výše zmínění kurz. vzhledem k tomu, kolik toho letos zase učím a spoustu věcí už mám narozvrhovaných z loňska a jen pokračujeme, neměla jsem už moc prostorů. den má bohužel stále jen čtyřiadvacet hodin a nezměnilo se to ani příchodem září. a týden opět jen pět pracovních dní. a já tu mám najednou na ty výše zmíněné kurzy pouze jednu volnou hodinu. a jako na potvoru se na oba začali včera a dnes hlásit studenti. zítra to budeme řešit, myslím, že na mě budou v místě výuky naštvaní. dnes padlo něco o tom, že se to mělo propagovat ve školách a že se pro to před létem nic neudělalo. ale věc se má tak, že tuhle výuku nabízí ta instituce, sami s tímhle nápadem přišli, a já to zaštiťuji pouze svým lektorstvím. vytvořila jsem leták a anotace, předala jim to, vyvěsila to na svoji fb stránku, kterou mám vytvořenou k práci, a tím jsem považovala své angažování za dostatečné a ukončené. // další pro mě taková ne moc příjemná věc je ta, že mě oslovil pán, dostal doporučení, a domluvili jsme se na výuce dvou dcer. bydlí cca dvanáct km k nám směr hory a nepříliš vlídná silnice. nějak jsem žila v tom, že výuka bude probíhat u mě doma, ale pán mi velmi mile řekl, že by rád u nich. nebudeme si nic nalhávat, je to za výborný peníz. jenže nahoru do podhůří je uzavírka a je ještě na pár týdnů pořádná objížďka, a navíc je ta hodina domluvena na čas dost pozdní, na konci mého pracovního dne. brzy se setmí, padnou mlhy, asi i sníh a já si nejsem tou cestou jistá. jenže mi nepřijde fér teď couvnout. leč klidná z toho teda nejsem.

dnes jsem po příchodu z kurzů vzala psího kámoše, vyzvedli jsme markét&edu a vyšlápli si na kávu. už bylo na venkovní sezení docela chladno, ale byly tam deky. takže príma. &&& lovím letenky do londýna. // pája mě dnes potěšila faktem, že ta kubistická výstava, která má od listopadu být v praze v domě u matky boží v celetné, bude obsahovat i nějaká díla toyen. a to bylo velké potěšení! // dočítám, resp. dnes už dočtu vlastní spravedlnost od camilly läckberg. nějak mi to nejde od ruky. nemám slinu. spíš toho mám teď hodně. ale bude hůř, tak bych měla pohnout.

o víkendu slavnosti na zámku. bazar. a nejspíš už konečně malování kuchyně. jupíííí. // jdu si uvařit čaj, pustit se do pár pracovních věcí, pak ta kniha a pak vím, že na požádání usnu. téra

2 komentáře :

Plním si svůj sen řekl(a)...

Kočando, mám radost, že se Ti rozjely tak skvěle kurzy, až člověk nebude mít chvilku čas na sebe;( no a stím doučkem dvou dcer v podhůří - budeš muset být sakra ostražitá na cestě. Jééé, maluje se kuchyně!!! Jo a s tím Londýnem jsi mě tedy pěkně nakrkla ... Jela bych hned, ale myslim, ze jeste dlouho se tam nedostanu;( Dobrou noc a neponocuj - knížky neutečou;)

téra řekl(a)...

Každý den k Tobě chodím čekovat, co je nového, jak to vypadá a myslím na vás a držím pěsti ;) ty kurzy musím nějak porovnat, no. myslela jsem si, že to budu mít letos trošku klidnější, že vyberu takové ty největší lukráče a jinak si nechám nějaké volno, jenže jak mě to baví, tak se mi nechce nikoho odmítat :) v roce 2015 jsem ještě nikde nebyla, maximálně tak v Polsku pro benzín nebo na tržnici, takže potřebuju někam vycestovat, a tak jsme si s kamarádkou řekly, že Londýn by byl fajn :) // jdu si číst, nějak jsem se zase probrala ;) posílám pusu.