pondělí 23. listopadu 2015

nelítostný souboj.

tak se po čtyřiadvaceti hodinách s antibiotiky cítím v rámci možností dobře. teplota žádná. polykat můžu, bolest při tom žádnou extra neprožívám. vím, že to podceňuju, když nadopovaná antibiotiky a paralenem s termoskou zázvorového čaje za hodinku a půl odjedu na zbytek dne do práce. že bych to měla týden kurýrovat. ale nejde to. jedno pondělí jsem rušila kvůli londýnu. druhé proto, že jsem přijela z londýna nastydlá a to pondělí mě navštívila teplota. třetí pondělí rušit nemůžu. navíc jsem si vymyslela taková témata, při kterých se zase tak nevymluvím a děti si to užijí. || často se setkávám s názory - i v řadách mých přátel - že podnikatelé jsou nepoctivý a jejich odvody ze mzdy jsou neadekvátní. myslet si může kdokoliv cokoliv. ale já si myslím, že je to všechno velmi úměrné tomu, jak také nemůžu od státu nic očekávat. jako drobný živnostník se vejdu do daňového paušálu, a tudíž daň skutečně neplatím. zálohy na zdravotním a sociálním si každý měsíc platím. včetně nemocenské. která je mi ale vskutku k ničemu. když jsem nemocná, nemůžu si dovolit týden marodit, protože bych dostala možná tak osm stovek za ten týden. stejně tak dovolená. nikdo mi ji neproplatí. takže ano, být živnostníkem má své výhody, kdo je rád sám sobě svým pánem, a rád si organizuje sám svůj čas, tomu to bude vyhovovat. kdo má rád jistoty, mít zaměstnavatele je pro něho zajisté lepší. občas v rámci byznys ingliš probíráme výhody a nevýhody toho být zaměstnaný či podnikatel. a ještě v žádném kurzu nám nikdy nevyšlo, že by bylo něco o tolik lepšího než to druhé.  fifty-fifty. na výhody i nevýhody. 

včera jsme v podvečer s badboyem koukali na film nelítostný souboj. kombinace al pacina a roberta de nira byla fantastická! dva neskutečně charizmatičtí chlápci. pro mě vedl de niro, který hrál inteligentního lupiče. huh, to je spojení. škoda té poslední chyby na konci. na csfd je tenhle film, jak jsem zpětně zjistila, velmi dobře hodnocený. a já se pod určitá procenta zkrátka nedívám. 

máte někdo zkušenost s pendeponem? mám si jít na infekční vyslechnout všechna pro a proti a pak se rozhodnout. ale zatím jsem přesvědčená, že do sebe nic takového dlouhodobě píchat nechci. a názory na internetu se různí. téra

Žádné komentáře :