úterý 29. prosince 2015

is it a new one?

úplně se ten čas přehoupl. venku je dnes větší zima než v posledních dnech, ale slunko a absence sněhu evokuje velmi jarní počasí. || předevčírem u mě byla po čtyřech letech terez. ještě že obě mluvíme tak rychle a stihly jsme si celé ty čtyři rok shrnout v kostce. a stejně mám pocit, že nám ještě něco chybí. lol. || včera jsem si byla nechat udělat mikrosimku a už používám svůj nový telefon. nemám ráda tyhle změny, ale zvykla jsem si velmi rychle. || přečetla jsem a nakonec vánoce od petra šabacha. úplně jiná záležitost než co jsem u něho zvyklá. ale neskonale vtipné a roztomilé. a pak krev na sněhu v podání jo nesba. o mém vztahu k jeho tvorbě už bylo něco napsáno /alespoň tady na blogu, haha/, přesto je tohle UŽ druhá kniha hned po sněhulákovi, kterou jsem od něho přečetla. protože je zkrátka jiná. útlá. vyprávěna nájemným vrahem. a teď jsem začala číst jednu půjčenou z knihovny od jiřího hájíčka vzpomínky na jednu vesnickou tancovačku. a pak už asi není nic, co bych od něho nečetla. anebo asi je, ale budu po tom muset pátrat. darovala jsem k vánocům taťkovi rybí krev od hájíčka, a proto mě šíleně moc potěšilo, když mi řekl, že ta kniha je úžasná! a můj taťka je náročný čtenář. || pustili jsme si včera pupendo. já se navíc dívala na pohádku svatojánský věneček a musím říct, že princezna, jejíž ideou byla svatba s profesorem a která si libovala v integrálech a derivacích, mi byla sympatická. a vůbec, některé nové pohádky jsou príma. pobaví vánočně naladěnou mysl.

dnes tu byla na hodinku a půl indiánka a bylo to príma. byť je to kovaná matka, tak to s ní byly milé hovory, které se netočily jenom kolem mateřského mléka, konzistenci dětských výkalů a jiných roztomilostí. někteří staří přátelé jsou stejně největší jistota! a tohle setkání bylo prostě príma. platí pro mě v roce 2016 to, co jsem si předeslala na rok 2015 a snažila se toho držet. vídat se víc s lidmi face2face než s nimi komunikovat přes sociální sítě. a dařilo se. 

stále chci hodně číst. a chtěla bych se i více dívat. víc vidět nejen skrze monitor, ale i víc cestovat. víc si užívat. víc se odměňovat. a nestresovat se. a eliminovat lid, která mě jen zbytečně vysírá. a také udělat nějaké pracovní změny - ale to zase až od září. téra

Žádné komentáře :