sobota 9. ledna 2016

přivezl si trošku ginu z Londýna.

takhle jsem si sobotu neužila už dlouho! a to se vlastně vůbec nic neděje. jsem doma sama jen s mým psím kamarádem. badboy jel dělat něco na jednom autě. po včerejší oblevě jsem se ráno zaradovala při pohledu z okna a pak i na teploměr, který hlásil -8 stupňů. to chceš. a to bylo osm hodin ráno a já se cítila čilá. vzala jsem psího boříka proběhnout. jediná kaňka na dnešním ránu bylo zjištění, že se mi na puse dělá opar. podruhé v životě. vůbec na ně netrpím. takže jsem jela do kauflandu do lékárny, koupila si mastičku a paní magistra mi vnutila i nějaké vitamíny. sice jsem se po zaplacení chvíli nenáviděla za to, že neumím říct ne, ale doma jsem zjistila, že to posiluje vlasy i nehty a byla jsem za to vlastně hrozně ráda. || hrála jsem si dnes s novou paletkou naked2. zjištění je takové, že ty stíny jsou fakt boží. a že i na oku vypadají jinak, než ty z paletky makeup revolution. práší se teda už přímo v paletce, ale na oku pak už ne. vylovila jsem i svoji paletku od značky sleek, která je na můj vkus barevně docela divoká, ale sleek má bambilion dalších paletek s úžasnými stíny, takže jsem se rozhodla, že si v blízké době nějakou objednám. to jsem se rozjela! jelikož je mojí největší inspirací posledních týdnů instagram, stáhla jsem si film the broken circle breakdown. film natočený v belgicko-nizozemské koprodukci, který měl úspěch hlavně na festivalech, byl neskutečně silný. zapomeňte na hvězdy nám nepřály, to je skutečně jen taková sranda. tenhle film je o životě. to je skutečný život. syrový, krutý. chvíli vám dává a pak v mnohem větší míře bere. a ani bojem a láskou nic nezmůžete. na konci filmu jsem měla nacpané prsty až po kloubky v puse, tekly mi slzy a civěla jsem do prázdna. takový to na mě udělalo dojem! || včera mi to nakonec nedalo a rozečetla jsem knihu jan masaryk, poslední portrét napsanou marciou davenportovou, která byla masarykovou přítelkyní a snoubenkou. strašně hezky píše o svém vztahu k československu. jde vidět, že jak si toho, že tu mohla strávit nějaký čas, vážila. a při vaření, kdy jsem měla batáty v troubě jsem listovala knihou vila čerych. úchvatná publikace. všímáte si, jak disponuji dnes samými superlativy? ale to, co čtu a co vídám, to mě skutečně oslovuje. nakonec jsem si pustila dvtv, rozhovor martina veselovského s helenou třeštíkovou o lídě baarové. těším se na její dokument. navíc jde teď do kin film o lídě baarové natočený filipem renčem. sic si o renčovi myslím, že je to kovaný debil, ale na film do kina půjdu. nějaké osobní (ne)sympatie musí jít stranou, když jde o film s takovým tématem. 

a aby to tady nevyznělo náhodou všechno moc rádoby chytře, tak jsem si zcela marnivě objednala z internetu hodinky. x let, třeba deset, žádné nenosím. a nejsem si jistá, jak mi budou příjemné. samozřejmě se mi líbí úplně ty designem nejvíce strohé, bez pičičandiček, kamínků a jiných blbůstek. samozřejmě se mi nejvíce líbí dv či cluse. ale takový rozpočet jsem si na hodinky, na které nejsem uvyklá, zatím nedala. a tak jsem si objednala od značky geneva. narazila jsem se ně na e-shopu classy, ale nakonec jsem je objednala z ebaye. jsou totálně minimalistické, takže se na ně těším.

dala jsem si dnes také hezkou zimní procházku s mým psím boříkem do kopců. naše město je celé v ďolíku a kamkoliv chcete na procházku, musíte se změnit v kamzíka a šplhat do kopců. a tak jsme tak učinili. bořík se vylítal a pročmuchal všechno kolem, já se prošla a pročistila si hlavu, a teď jsem si doma pustila nějaké vlogy holek z acupofstyle. za hodinku jdeme k mým rodičům gratulovat taťkovi k narozeninám. hezkou sobotu! téra

2 komentáře :

p. řekl(a)...

tohle byl hrozne mily post, tohle je posledni dobou muj nejoblibenejsi blog, skoda, ze nebydlis blize, mohly bysme dat kafe :)

diky za tip na The Broken Circle Breakdown i na knizky, vsechno vypada zajimave!

téra řekl(a)...

jůůů, Ty ani nevíš, jak mě tohle potěšilo! kdysi před lety jsem to psala tak, že se to dalo číst, ale poslední dobou mně samotné připadá, že to čím dál víc deníkuju a je to zajímavé jen pro mě samotnou :) ačkoliv jsem se blog tímhle způsobem vždycky snažila psát - pro sebe. a pokud to někdo čte a baví ho to, je to milá přidaná hodnota :) || To kafe někdy dopadne ;)