sobota 20. února 2016

what if.


what if je film, na který jsem díky kockandy narazila. má na svém blogu rubriku kulturní okénko a musím říct, že má skvělý vkus na tyhle záležitosti. už k filmu a knize brooklyn jsem se dostala díky ní a nadchlo mě to. no a protože mám teď takové pofiderní spaní, ve čtyři ráno jsem si pustila tenhle film odehrávající se v torontu, kde hlavní mužskou roli ztvárnil daniel radcliffe. myslela jsem si, že ho budu mít navždy zaškatulkovaného jako harryho pottera, ale tenhle konverzační film byl tak moc dobrý, že mě ani na chvíli nenapadlo, že hlavní roli má harry. lol. || včera jsem navíc dostala tipy na filmy od mé spolužačky z vejšky. a tak jsem si hned vzápětí pustila film bright star. taková love story ze života. ze života básníka johna keatse. věc je ta, že mi herečka v hlavní roli byla vcelku nesympatická, ale já tenhle typ filmů mám ráda. životopisné. nesoučasné. něco nového se člověk dozví. a hlavně ta stará anglie. mám na dnešek ještě dva filmy v merku. jeden na odpoledne a druhý na čas, kdy opět nebudu moc spát. jsou to festivalové filmy, a ty bývají nejvíc autentické. 

včera jsem neměla tradiční páteční kafíčko s míšou, ale vyrazila jsem s liškou a davidem do místní galerie. měla tam vystavovat obrazy jedna liščina kamarádka. ale měla tam ve finále jen tři malby, zbytek byly fotky a obrazy jiných autorů. včetně dětí. byla jsem v naší galerii asi podruhé v životě. poprvé kdysi na výstavě soch olbrama zoubka. s paní kurátorkou jsme na to téma zavedly řeč, prohlédly si v katalogu práce syna pana zoubka jasana zoubka, dostala jsem výklad k místním obrazům ruského malířství. evidentně tam denně zajdou tak tři lidé a když někdo jen trošku projeví zájem, musí být spokojení. a večer jsem strávila u padres. || domluvily jsme se s mamuš, že v pondělí půjdeme do kina na dokument florencie a galerie uffizi. několik mých studentů tento dokument vidělo a prý úchvatné. takže jsem zvědavá. rozšřít si obzory není nikdy na škodu.

dnes nám přijde pár přátel večer na návštěvu. takže jdu vysávat, zametat, vytírat. badboy vařil oběd a teď peče bábovku. a já se pak vrhnu na dipy a jednohubky. téra

4 komentáře :

Andy řekl(a)...

Tak to jsem moc ráda, že se film líbil. Taky mám občas takový stavu, že jsem si ve 4 ráno pustila film. :D

téra řekl(a)...

nechám se od Tebe zase ráda inspirovat :)

Plním si svůj sen řekl(a)...

Brooklyn jsem dnes shledla ... Mile mne prekvapil...Pro zmenu mam postelovy vikend, tak tipy na filmy se siknou;)

téra řekl(a)...

Tak jsem nad ránem viděla film "Bright star" z doby před dvě stě lety - Anglie, básník John Keats, taková lovestory se smutným happy-endem. Pak jsem se dnes viděla film As if I am not there - ale to je dost drsné, z války na Balkáně, hrozně zajímavé, ale příšerně drsné. Nedávno jsem viděla film Stážista, milá záležitost. 12 podmínek dědictví, Dánská dívka, Dítě číslo 44, Přerušený kruh (drsné, ale krásné), Věčně mladá.