neděle 14. května 2017

malý pražský erotikon byl pro mě z hartlovy tvorby nejlepší. akočliv i ostatní dvě knihy jsou perfektní. teď se budu těšit, až zase něco dalšího napíše. je pro mě čirým a milým zjevením na české literární scéně. jeho styl psaní mě nesmírně baví. || ve čtvrtek jsem navštívila divadelní představení kočičí hra v podání klicperova divadla z hradce králové, hlavní roli ztvárnila pavla tomicová. tahle hra byla jedna z nejlepších, jaké jsem kdy viděla! novelu kočičí hra napsal maďar ištván örkeny, hraje se po celém světě, a u nás byla nejznámější právě s danou medřickou. aktuálně ji hraje klicperák, a pavla tomicová je fantastická. už dávno mě přesvědčila o tom, že literární postavy, které si při četbě nějak představuji, zhmotní naprosto přesně. ať už tomu tak bylo v roli štěpky kiliánové v petrolejových lampách nebo v roli svačinářky jarmilky ve stejnojmenné povídce bohumila hrabala. kočičí hru jsem předtím nečetla. ale rozhodně přečtu. a nemám pocit, že by někdo mohl být lepší eržikou než právě tomicová. || v úterý jdu do divadla na garderobiera. viděla jsem to už v podání divadla v dlouhé, teď to bude v podání divadla bez zábradlí. bude to nejspíš jedno z posledních divadel tuhle sezonu. v létě snad nějací geisslers na kuksu. přesto si myslím, že jsem od září viděla dost divadelních představení. tuším, že deset určitě. pět v rámci abonmá mladého diváky, jedno divadelní představení ve městě pod horami v podání divadla drak, teď právě klicperák v rámci prima sezony, a letos mě taťka třikrát přepustil své abonmá, teď to bude počtvrté. takže jedenáct divadel. to jde. lol. myslím, že pilotní klub mladého diváka nebyl zcela úspěšný, návštěvnost byla šíleně nízká, a tak jsem zvědavá, zda i v další sezoně se něco takového u nás uspořádá. a upřímně nevím, jak to všechno bude. jestli si vůbec mám případnou permanentku koupit. vůbec nevím, jak to půjde s miminkem, jak moc bude hodné, a nechá mě chodit za kulturou. každopádně už mám lístek na půlku října na divadelní představení muži v ofsajdu v podání mladoboleslavského divadla ve městě pod horami. co bude dál, se uvidí. tolik řádků o divadle jsem ani neplánovala. 

včera jsme s badboyem a psím kámošem vyrazili na výlet na kuks. spolu s babiččiným údolím jedno z mých nejmilejších míst. ale paradoxně tam jezdívám na podzim a pak na adventní trhy. a v létě jen na barokní festival - loni jsme nebyli. takže jsem až letos mohla vidět bylinkovou zahradu, košaté stromy na místním hřbitůvku hned za parkem. příroda nádherně voněla, my procházeli kolem soch ctností a neřestí od mikuláše bernarda brauna. má ta tam celé takovou ponurou, avšak úžasnou atmosféru.

dnes jsme se chystali do polska do bazénu se slanou vodou. jenže bylo tak nádherně, že se nám nakonec nechtělo nikam do zavřeného prostoru. raději jsme chtěli vyrazit někam s psíkem ven. a když jsme dorazili na místo činu, kde jsme chtěli udělat prochajdu, začalo lejt. a ani po chvilce čekání se nic nezměnilo. tak jsme sjeli opět k nám do města a prošli se s psím kámošem po loukách, po kterých sem ještě nikdy nekráčela. || za hodinku hokej. těším se. ačkoliv francouzi tedy nejsou outsidery šampionátu. a jsem překvapena výsledkem zápasu mezi hráči javorových listů a helvétského kříže. je pravda, že švýcaři už pár let nejsou žádní hokejoví čajíčci, ale že otočí zápas s kanadou, která poslední roky jednoznačně dominuje? checht. uvidíme, co my a švýcaři. tuším, že nevýhra s nimi by znamenala až třetí místo v tabulce. to nechceš. 

dnešní hlášení je poněkud delšího charakteru. ale co už. || zítra mě čeká po třech týdnech pondělí. ale nějak mi to nevadí. a toto úterý mám jen tři kurzy a končím brzy. takže asi fajn týden se rýsuje. téra

Žádné komentáře :