neděle 22. října 2017

balím dárky. a teď chvíli pauzíruju, abych si dala k večeři misku zeleninového vývaru. mám zabalených dvacet dárků a ještě mi jich cca deset zbývá. další jsou objednané a na cestě, a jiné jsou potřeba ještě dokoupit. vesměs vím, mám inspiraci či představu, ale nejde to realizovat hned. mám čtyři dárky, které musím zrealizovat postupně. dnes jsem jela do dm jakože jen pro rýžové mléko. přitáhla jsem plnou tašku. koupila jsem si nějaké věci do porodnice, ještě nějaké kosmetické věci pro chlapečka, které jakože bych měla mít. už mi chybí asi jen líh na pupík a finíto. jo a plenky. teď jsem v týdnu objednala i vajíčko, tak už by to snad mělo být komplet. aby se mi dnes hezky balily dárky, koupila jsem si dnes perníkovou svíčku ve skleničce, pár malých roztomilých vánočních krabiček na některé menší dárečky, a pustila jsem si k tomu sérii koled na youtube. chtěla jsem si pustit pelíšky, ale na yt jsem je jako kompletní film nenašla. kam však ty zabalené dárky dám, to je mi záhadou. vždy jsem je vkládala přímo pod stromeček. ale jestli to nebude tím, že jsem je balila tak týden před štědrým dnem, kdy jsem už měla stromeček nazdobený. 

volby dopadly tak, jak dopadly. ve dvě pět jsem byla v pátek ve volební místnosti. šla jsem měnit svět, jak tomu vždycky říkám. zbytečně. voliči bureše a pitomia okamury tomu dali na prdel. můžeme doufat jen v nějakou zajímavou koalicí utvořenou proti babišovi, které ovšem zeman nedá požehnání. protože je to je senilní vůl. ještě nikdy jsem se takhle vulgárně veřejně o hlavě státu nevyjádřila. myslím si, že si však pan bělobrádek najde nějaký "rozumný" důvod, proč nakonec do koalice s ano jít, a stejně tak nakonec vyměkne sociální demokracie. možná je to však lepší alternativa, než to, co všechny děsí - spolupráce bureše, pitomia a rudých sviněk. jsem ráda, že se do sněmovny dostaly strany jako ods, top09 a starostové. dlouho to vypadalo, že pan fiala není ten, který by měl povznést ods vzhůru, vypadalo to, že jim chybí skutečně persóna. já mám moc ráda, miroslavu němcovou, ale nakonec to ods dotáhla až na druhé místo a má zajímavý potenciál. potěšila mě dnes zpráva, že pan jiří pospíšil podal přihlášku k top09, za kterou už několik let figuruje v europarlamentu. nesmírně si ho vážím, a ač nemám problém s miroslavem kalouskem, asi sám po volebním výsledku vydedukuje, že je čas předat předsednictví strany někomu jinému, a tím jiným by mohl být právě jiří pospíšil. byl by důstojným lídrem, který skutečně nEUhne, je lidský, pokorný, vzdělaný, nesmírně chytrý. vážím si jeho zájmu o umění a jakekoliv tradice. je to člověk, který rád diskutuje s mladými lidmi a dává jim příležitost nakouknout, jak to funguje v europarlementu ve formě stáže. váží si lidí, je nesmírně kultivovaný a takového člověk nejen top09 potřebuje. 

takže se zase uklidníme. konec politického okénka.

poslední týden, kdy ještě zůstane na kameni kámen, další týden pak už předávám jednu firmu jiné lektorce, a pak už jedu jen tak decentně. děti. školky. senioři. a už mě čeká mateřská.

sobota byla příjemně divoká. přijela sestřenice a její rodinná crew. chtěli jsme do polska na rybu, ale počasí nám nepřálo. náš bořík byl ovšem z toho hluku a divokosti kluků tak hotový, že po zbytek dne vrčel, kdykoliv jsem se ho nečekaně dotkla. vyhledával úplné ticho a celkově se necítil komfortně. musím říct, že mě po třech hodinách vaření, a pobíhání po bytě bolelo všechno. ale bylo ta to strašně příjemná návštěva. o půl deváté jsem šla spát. a probudila se o půl osmé ráno, když mi badboy přinesl čaj do postele. z hlediska cukrovky všechno špatně! páč jsem měla cca dvanáct hodin bez jídla. a v tom spánkovém delíriu jsem si zapomněla nastavit na brzké ráno budíka, abych snídala v šest. téra

Žádné komentáře :