úterý 17. října 2017

včerejšek bych nazvala takovým pyča dnem. v neděli v podvečer jsme s badboyem zakotvili u lišky a davida. jejich nový byt ja parádní, tak se nám ani nechtělo domů, a bylo vidět, jak nás ani david domů pustit nechce. ale náš psí kámoš čekal, takže nebylo zbytu. včera kontrola na diabetologii. byla jsem pro tentokráte klidná jako želva, protože přesvědčená, že moje hodnoty jsou tak super a nelišící se od předchozí návštěvy, že mi už nikdy nebude dva měsíce před porodem cpát inzulín. seděla jsem v čekárně, věděla, že je to tam na dlouho, četla si, a do toho telefonát z jazykovky. že už mají za mě náhradu do mé oblíbené firmy. a ta náhrada by ráda naskočila do provozu už od listopadu. trošku šok. zrovna v neděli jsem si říkala, že tam ještě sedm týdnů strávím. člověk míní. a pak přišla do čekárny sestřička, zda mi může změřit glykemii. hodnota dobrá. já pořád klidná. za chvíli znovu, že jí celkový obraz vychází nějaký horší, zda mě může změřit ještě jednou. můj tep se zvýšil, knedlík v krku. pak jsem byla povolána do ordinace. a paní doktorka rozhodla, že mi prostě ta hodnota na lačno dost hapruje, takže by bylo dobré na chvíli nasadit inzulín. normálně mi vyhrkly slzy do očí. jako really? vždyť jsem dělala naprosté maximum. absolutně změnila jídelníček, zařadila pravidelnost, v obchodech čtu etikety, přestala jsem pít sladké pití, dělám si jídlo do krabiček, mám nastudované glykemické indexy potravin, téměř nekonzumuju mléčné výrobky. tak wtf? prostě tohle je už to, co neovlivním. dostala jsem nejnižší dávku inzulínu zatím na čtyři týdny, do 36 tt, a pak snad už zase dost. a úkol víc jíst. což mi přijde dost ujeté. přijde mi, že jím dost. nesmím mít dlouhý interval nejezení ani v noci. takže než půjdu spát, ještě si něco dát, a na šestou už budík a uhánět snídat. takže dnes brzká vstávačka, snídaně, venčení psího kámoše ještě za tmy a mlhy, a pak hupky dupky s knížkou zpátky do postele a upadnutí do spánku. a najednou sms z firmy, že ruší pozdě jeden kurz a můžu přijet o hodinu později. a to je fér. btw čekala jsem dnes ráno, že po aplikaci první dávky inzulínu na noc, budu mít ráno něco jako hypoglykemický stav. ale nepřišlo mi, že bych měla lepší hodnotu než normálně. asi to chce pár dní čas. téra

2 komentáře :

p. řekl(a)...

ja jak mam dedu diabetika, tak o nutnosti druhe vecere vim, nemusi to byt nic velkeho, ale neco bys mela... a hlavne, ty mas tu vyhodu, ze uz jen chvilku a budes mit klid, to si opakuj a zvladnes to! :)

téra řekl(a)...

Dodržovala jsem malou druhou večeři i na začátku, když mi zjistili cukrovku, ale ráno jsem glykemii neměla nižší než bez ní, tak jsem ji vynechávala. Mně je spíš hrozně divný, že si mám těsně před spaním něco dát, když kdykoliv při redukční tukové dietě bylo právě jezení něčeho v čase méně než dvě hodiny před spánkem nepatřičné. A pak je mi nepřirozené si dávat budíka, abych se šla nasnídat. Ale zvyknu si, a už je to fakt maximálně na dva měsíce, takže jo, dám to :)