pátek 15. prosince 2017

tak se nic nestalo. a kromě toho, že mě bolí žaludek, břicho, přesýpají se ve mě vnitřnosti (nebo asi spíš dítko), tak jsem stále celá, což znamená - nájemník mé lůno ještě neopustil. počítala jsem s tím, že stane-li se tomu tak, dnes nastoupím do porodnice na vyvolání. můj gynekolog mě v tom ještě minulý čtvrtek na kontrole ujišťoval. chápu, že když mám za sebou hamiltona, že je prostě rozumný pár dní počkat, jestli to přijde samo. ale nějak mě to čekání nebaví. blbě se mi na cokoliv soustředí. hlavu mám jako pátrací balon. moje všechny myšlenky jsou soustředěny jen na porod a seznámení se s naším chlapíkem. a hrozně těžko se mi přepíná na cokoliv jiného. ani v té vánoční náladě nejsem. asi proto, že dárky mám všechny nachystané, zabalené, pod stromečkem trůnící. cukroví v krabici ve špajzce. strom nazdobený. všechno letos tak nesmírně brzy. ještě dřív než obvykle. což mi sice nezvedá adrenalin jako každý rok, ale taky to ve mně nic neevokuje. a já jsem přeci vánoční trol. to všichni vědí. myslím, že letos na mě dopadne ta pravá vánoční atmosféra vážně až o svátcích, až bude malý na světě, myšlenky zahnány, a já budu užívat toho, že ho mám. || dnes půjdu odeslat vánoční čumkarty přátelům, kterým jsem je slíbila. doufám, že budou mít krásné vánoční známky, a nebudou mi nutit známky se zemanem. předpokládám, že se budou muset doprodat, protože snad za měsíc proboha nebude ten, který by dalších pět let měl vévodit naší zemi a poštovním kolkům. včera mi psala p., že u nich na vysočině není jisté, zda sežene nějaké jiné, a že oblizovat mildu se jí nechce. nesmírně mě to pobavilo a rozesmálo. || přemýšlím, jaký film woodyho allena si dnes pustím. buď si něco nového stáhnu nebo zkouknu annie hall. a asi budu pokračovat ve sledování criminal minds. sledovala jsem online na badboyově ntb, a stalo se, že jsem ho zavirovala. bo z něho vylezlo, že nemá aktualizovaný antivirák. lol.

vybírám si diář. a asi si ho vyberu až na začátku roku 2018. nejdřív jsem si myslela, že si pořídím jen nějaký minidiářek, vždyť budu učit jen pomálu, a já si tam zapisuju hlavně pracovní věci. jenže... pak jsem si říkala, že by bylo super si tam zapisovat i různé poznámky, zážitky, že ten první rok s mimiňákem bude hrozný fofr a že třeba bude rychlejší si poznamenávat věci do papírového záznamníku. jenže... já nemám ráda žádné pičičandy, to se ví. tzn. jednoduchost nebo nápaditost preferuju. s mojí sis jsme tuhle okukovaly diáře v papírnictví a knihkupectví. holky z acos mají moc hezky udělané diáře, které by mi snad vyhovovaly, ale nejsem cílovka. je tam na mě moc textu. diář dary rolinc, na který jsem narazila (ze zrcátkem!) mě nechává úplně chladnou. kupa dalších má jen takový chlíveček k danému dni. musím upřímně říct, že přemýšlím o dolleru či moleskinu. a ještě jsem objevila diář, který je úplně jednoduchý a asi by byl také vyhovující. půjdu ho prozkoumat znovu do knihkupectví. proto jsem i nějaký čas strávila na aliexpressu a ebayi, a vybírala samolepky do diáře, ale nějak nic dle mého gusta. takže babo, raď. 

jo a čeká mě zase letošní bilance. možná ji sepíšu dnes. chtěla jsem, až se malý narodí, ale mám kupu volného času, takže co. || btw líbila se vám knížka v melounovém cukru? téra





2 komentáře :

Magee řekl(a)...

Terko, doller mam a jsem spokojena, libi se mi ze muzu zacit kdykoliv (i kdyz mi to nastesti vychazi akorat na leden), jediny co mi trochu vadi, ze jsou ty dny ve sloupcich a ne v radcich, tam by se asi lepe psaly poznamky. A jezisek mi jeste najezi diar od leny brauner na 7let, tak na ten se tesim a snad budu poctive zapisovat.

p. řekl(a)...

ja bych sla cestou scrapbooku a ruznych samolepcicek a tak... ale je to hrozne navykovy, tak opatrne :)