středa 21. února 2018

píšu málo. mám chuť, každý den na to myslím, ale vždy mi ten čas tak nějak proteče mezi prsty a je zase konec dne. dnes má můj malý panáček hodně pohodový den, teď usnul. předpokládám, že bude tak za hodinku a půl ještě na jedno krmení vzhůru. akce kojení. poté, co minulé úterý měl na váze u lékařky žalostně málo a já ho musela začít dokrmovat umělým mlékem, se jemu i mně dost ulevilo. během jednoho týdne přibral přes půl kila. má naducané tvářičky a bříško. a je šťastný a veselý. a protože se cítí dobře on, jsem šťastná i já. a i když jsem se pokoušela odstřikovat mléko, odstříkám ho mezi kojeními málo. nepokryje to jeho potřebu dokrmu. musím přiznat, že jsem tudíž maličko rezignovala. kojím ho stále pravidelně patnáct minut z každého prsu a pak ho dokrmím umělým. on má prsa stále rád, a já ho přitom hladím po hlavičce a užívám si tu blízkost. navíc chci-li, aby skutečně usnul, dám mu své prso a on za chvíli chrnká. dnes mu jsou navíc přesně dva měsíce. dva měsíce s tím krásným a správným klukem. jeho fotku tu sdílet nebudu, kdyžtak jsou nějaké na instagramu. jo. instagram. tahle platforma mě poslední dobou baví víc a víc. tak nějak se tam nebojím sdílet tolik svůj život. protože takových, jako jsem já, jsou tam mraky. a mám pocit, že už kupu skvělých žen znám, přestože jen virtuálně. instagram je pro mě studnicí inspirace. stahuju si fotky skvělých interiérů. virtuálně cestuji po celém světě, užívám si hlavně náš starý kontinent, a brouzdám se zajímavými místy, klepu na krásné dveře, nahlížím okny do malebných baráčků, a přes velká výkladní skla sleduju ruch v kavárnách. a mám čím dál víc míst na svém travel listě. knižní inspirace to je bez debat. o šminkách raději nemluvím. protože právě instagram byl cca dva roky zpátky spouštěčem mé kosmetické obsese a dolovačem peněz z mého účtu a peněženky. teď už jsem střídmější. no a také je tam hodně holek matek. a tak hledám-li vhodné umělé mléko, poptám se. když jsem řešila, co do tašek do porodnice, dostala jsem kupu užitečných rad. bolesti zad a třísel v těhotenství a můj strach? no problem. dostala jsem rady. a proto tam chodím tak ráda.

časový rozdíl mezi českou republikou a koreou mi dává na prdel. já prostě nejsem ponocovač. i když v noci kojím. to takhle ester ledecká získala zlato a já v brzkou ranní hodinu při kojení říkám badboyovi, že ester dle internetu vyhrála. a on na to v čem? odpovídám, že ve snowboardu přeci. a pak najednou, no ne, twl, ona má to zlato ze super g. na biatlony nevstávám. nevstávám vlastně na nic. až do dnešní noci jsem neviděla jediný zápas českého hokejového týmu. sledovala jsem vlastně jen skoky na lyžích a ze záznamu pak krasobruslení kvůli sportovní dvojici, která vyhrála, a jejíž příběh mi přišel skvělý. ani na dnešní hokej jsem si nedávala budíkjak. říkala jsem si, že se luka tak nějak vzbudí na krmi. vzbudil se před pátou, já zapla hokej ve 28. minutě za stavu 2:2. přitom chviličku předtím jsem čekovala stav na telefonu a vedli jsme. ale co už. dokojila jsem druhou třetinu u hokeje, nechala v obýváku zapnutý notebook s hokejem a šli jsme se s lukou uložit zpátky do postele. on zabral, já poslouchala hokej a doposlouchala celou třetí třetinu. overtime jsem zaspala a vzbudila se asi minutu před koncem. tak jsem se přemístila na penalty opět k notebooku a pak se upřímně radovala. těším se na zápas s rusy. nezaspím ho!

čtu a nečtu. resp. čtu, ale pomalu. přečetla jsem ádio španělsko, což byla poslední novela lenky reinerové, a teď čtu a bylo jitro od izraelsko-arabského spisovatele sajjida kašua o arabsko-izraelských vztazích obyvatel izraele. je mi z toho všelijak. || zjistila jsem, že vážně potřebuju ty kapky od catrice na ztmavování mejkapu. dnes jsem po dlouhé době nahodila mejkap od revlonu a paní učitelky ve škole si myslely, že jsem nemocná. jenže mně se poslední tři dny zbláznila nějak pleť, tak byla potřeba troška krytí. krycí mejkapy mám jen dva. revlon a dermacol kaviárový. a oba super světlé. protože jsem dřív nosila fakt ty světloučké. jsem bruneta, ale pleť mám světlou. a já z ní dělala úplně světlý porcelán. od léta to tak nepraktikuju, a pak je to asi trošku šok. přesto mám ty mejkapy v "bad-skin-days" ráda, ale potřebuju jim dodat barvu. || moje miminko se nějak v posteli vrtí. jdu rychle vyvenčit psího kámoše. badboy už spí vstával o půl třetí ráno a dorazil domů v pět odpoledne. už spí, protože vstává zase kolem třetí. no twl. téra


Žádné komentáře :