pátek 2. dubna 2010

další várka toho, co se příjemně čte...

... tentokráte neočekávejte přísun literatury, ačkoli jsem v úterý přečetla memento od radka johna, decentně to se mnou zamávalo, necítila jsem se při čtení úplně pohodlně, ale jedná se o náramně čtivou knihu. když jsme se o ní bavili se spolužáky, několikrát jsem po představení svého názoru dostala dotaz, zda jsem četla knihu my děti ze stanice zoo. ano, četla. několikrát. a nezamávalo to se mnou o nic míň. ale byla jsem středoškolačka v té době a ta kniha pro mě znamenala něco nového, navzdory tomu, že to byla, tuším, 70. léta. jinak zdolán lustig a fantastický životopis oty pavla, navzdory tomu, že je zbeletrizovaný decentně. a ivan vyskočil mě příliš nezaujal. malý alenáš je spíše jazyková hříčka, sama jsem zvědavá na textappealy v kostech.

ale jak jsem již pravila, nemá to být o literatuře. není tomu tak dávno, co jsem zmiňovala blogy, které ráda čtu. objevila jsem slečnu, která bloguje až z daleké Šanghaje, skvěle se obléká, fotí a představila její život v Šanghaji a jiných zemích, kde žila. mně tohle zkrátka baví. zavání-li to dálkami, voní mi to, lol. proto tak ráda čtu již dříve zmiňovanou spoon, my-antihero, flamme, avchen... voní mi to jejich "dobrodružství". tahle slečna, kterou tak ráda čtu, se jmenuje adéla (chloe.weirdstyle.org). // definitivně mi přijde fajn teruna. roztomilá holka, která se ráda zajímavě a dobře obléká, svým psaním a fotkami dělá radost spoustě lidí kolem. a další adéla, tentokráte z prahy, která má príma vkus a zajímavě píše (heels-in-prague.blogspot.com), určitě nakoukněte. začala jsem číst martinu, náchoďačku a studentku místní oa, kde jsem před x-lety bojovala i já. má zajímavý styl psaní a po její "recenzi" mechanického pomeranče jsem měla tak sugestivní sen, jako bych v něm přímo byla či ten film viděla. zatím ne, ale je to jedna z mých blízkých "oddychových" priorit (creativedecadent.wordpress.com). a dnes jsem čirou náhodou objevila blog slečny/paní?, každopádně velmi šik maminky tříleté lilly, zatím mě to moc baví, zajímavá inspirace. tenhle typ lidí mě baví převelice. roztomilé kérky, zajímavý vkus, ... (nikachic.blogspot.com) a jestli skutečně jste pleasure seekers, tak tady své oko potěšíte.

nevím, zda se to dělá... asi ne. možná to není příliš košér. ale co, tohle je můj deník, moje place, a tak jsem chtěla zmínit dva blogy, které mě skutečně iritují.  nadia mi byla dříve sympatická. hrozně zajímavej člověk. alespoň na první pohled a na první počtení. bavily mě její typy, jak si správně nanášet make-up, dbát o nehty... takové praktické typy pro slečinkovský život, každá to potřebujeme občas, nenamlouvejme si nic. jenže tahle slečna byla neuvěřitelně negativní. na každém zajímavém blogu byly její komentáře, které nikdy nepřinesly nic pozitivního, pouze negaci, negaci, negaci. průběžně ruší a obnovuje blog myfashionfairytale.blogspot.com. druhým totálně negativním člověkem je pro mě durduin. pražská naplaveninka, trošku nohsled nadii hrající si na intelektuálku a štiplavými kousanci, jako by náhodou a nevědomky, shazuje v komentech jinde ty, jimž komentuje. prostě opět člověk, ze kterého ke mně nepřichází nic pozitivního. byť jde "jen" o blogsféru. myslím si, že tyhle dívky mají osobní mindrák, protože jinak si nedokážu takhle negativní postavy skutečně vysvětlit. až do včerejška jsem žila v představě, že lidé si zakládají blogy z toho důvodu, že jsou třeba grafomani. nebo si chtějí založit místo, kam budou vkládat své poznámky týkající se života, aby se měli k čemu vracet. nebo snad ti, kteří rádi ukáží své oblečky, protože je to jejich záliba. whatever. ale včera mě durduin vyvedla z omylu. blog je proto, aby se člověk mohl s ostatními bloggery přetahovat o čtenáře. je mi jí skutečně líto.

na californication teď zírám v češtině, z čehož jsem tak trochu rozčarovaná. mnou zbožňovaného hanka moodyho dabuje petr rychlý. to byla hodně velká rána. ten uštěpačný, přidrzlý děvkař, kterého hraje kočičák david duchovny, není to, co byl v původním znění.

jinak mám poslední dobou zvláštní sny. to je stres. zítra chystám první inline a asi nějakou akcičku.

ve středu slavila veverka b-day. byla akce. předtím veselé cigárko s barkou a celý večer mi bylo krásně. až na bolehlav druhý den ráno. ale zajímavá zkušenost v tom zanzibáááru.

enter shikari. ach. téra

9 komentářů :

Adonis aka Martina řekl(a)...

Memento jsem četla někde na základce. Mnoho si už nepamatuji,snad jen jak vykrádali lékárny či co - každopádně, už tehdá na mne ta kniha zapůsobila. Chtěla bych si ji přečíst znovu,mám ji i v knihovně a tuším,že by to teď bylo úplně jiné - přeci jen už jsem za těch pár let prožila mnoho věcí, které by mi mohly pomoci k bližšímu porozumění/pochopení... Jo a díka za zmínku, potěšila :) já zas čtu tebe, poněvadž se mi zdá, že možná v něčem jsme si podobné-když tobě bylo 19...a tak mě zajímá tvůj život-zážitky,názory-občas se mi zdá,jako bych byla u věštkyně a nahlížela do vlastní budoucnosti :o) ale who knows...btw na Californication koukám teď každej pátek, fakt se mi to líbí,ale právě všichni chválej originál.není to třebas na youtube?ale nevim,esli bych to bez titulků zvládla. Mno nic, tak hoj :)

Adonis aka Martina řekl(a)...

Jo a docela by mě zajímal ten tvůj sen :))) :D jsi klidně mohla hodit koment, vždycky mám radost za jakoukoliv odezvu :) mno esli si ho eště neviděla, tak fakt doporučuju! Ale bacha, oddychovka to rozhodně není - spíš slušný psycho. Furt si plánuju přečíst knihu,ale,ehm, víš jak...mno tam to myslim končí tak,že Alex dospěje,ožení se a začne vést spořádaný život - ale film je možná o to víc realističtější,páč by mě zajímalo,kterej násilník/vrah/deviant se ve skutečnosti vyléčí...

Adonis aka Martina řekl(a)...

Jo a ještě něco :D Nejsem z NA,bydlím v městečku asi 25 km od NA. Mno ale v Náchodě trávim stejně většinu času, takže detail! :D

terka řekl(a)...

vůbec netuším, kde stáhnout Californication v původním znění kromě našeho kolejního DC. v češtině mě to brutálně irituje. největšího kočičáka dabuje Čestmír Mázl. špatné. // Clockwork Orange chci vidět bezpodmínečně:) // dojíždíš takovou dálavu? respekt pro tebe:)

Adonis aka Martina řekl(a)...

Šmarjá já to psala do nadpisu :D Oj asi nedostatek spánku. No nic,tak pak dej vědět,jaké byly dojmy z pomeranče! Jo a s tím mázlem máš recht. Mně se vždycky zjeví onen usměvavý dokonalý gynekolog a s ním i můj doktor, a všechno nadšení a vzrůšo je hned pryč :D

Durduin řekl(a)...

Přiznávám se, že můj osobní mindrák je obrovský. Mám malé sebevědomí, tlustá stehna a blog, který vůbec není o módě. Divím se že si lidi myslí, že mám fashion blog. Na fashionblogu přece musí být fotky autorky, a napsáno co si kdy koupila, co má na sobě, kolik to stálo, čím se líčí, kam chodí nakupovat...všechno příjemné.
Já nejsem příjemná...a jestli chceš jenom něco příjemného, víš kde je řešení ;-)
Jinak, kdybys nějak pozitivně okomentovala můj vzhled...no, tak zatnu zuby a přejdu to...protože lidi kteří mají tendenci na mojem blogu komentovat můj vzhled a moji úžasnost, vůbec nepochopili, kdo a jak jsem.

terka řekl(a)...

dvě věci: Tvůj blog za fashion nepovažuju a vzhled nikdy nekomentuju, nikdy mě totiž vskutku nenapadlo kastovat lidi na hezké a nehezké, škatulkuju si je na zajímavé a nezajímavé, Ty pro mě do jisté míry zajímavá seš a tenhle můj post byl psán v dobách, kdy se na různých blozích objevovaly Tvé defacto pouze negativní komenty. některé Tvé psaní mě skutečně baví, ale z některých článků naopak cítím neskutečnou negaci způsobenou nevím čím (slovo mindrák se mi stále dokola opakovat nechce).

Nika[[openidhttp://nikachic.blogspot.com/]] řekl(a)...

Whau, moc milé.Jsem ráda, že někoho baví ten můj blog sledovat ( a já si teď tady můžu počíst :) Díky!

terka řekl(a)...

nemáš zač! není dne, kdybych k Tobě na blog nezavítala a Ty jsi nepotěšila mé oko. opravdu si Tvůj blog moc užívám.