neděle 17. prosince 2017

na všechny kolem hamilton evidentně zafungoval, já mám zase nějakou rezistentní auru, která řekla ne. jediný úspěch a pokrok, že mi včera nad ránem odešla hlenová zátka. a kromě žaludeční nevolnosti, průjmu a bolesti břicha, která občas přechází do křečí, se nic neděje. pořád to nevzdávám a myslím si, že bych mohla porodit i bez úterní ranní vyvolávačky. každý říká, že příchod porodu se jasně pozná. v momentě, kdy jste prvorodička a trpíte falešnými kontrakcemi už od konce 36. týdne, pak vážně ne. resp. asi až přijdou ty pravé bolesti, poznám to. byť některé říkají, že porod nebyl nijak strašný, že šlo spíše o silnou menstruační bolest. a já tomu věřím, že to nemusí být masakr. proto se na to i těším. ale samozřejmě už nervozní jsem. myslela jsem si, že porodím sama před termínem, že se jednou v noci vzbudím a bude to tady. a ono se tomu tak nestalo. takže o to jsem teď nervoznější. denně mi chodí mnoho zpráv, telefonátů, jestli už. a vánoce se blíží mílovými kroky, nedokážu se na ně patřičně naladit. || dnes v noci mi bylo tak blbě a měla jsem v břiše takové harakiri, že se mi chtělo ráno při vstávání kňourat. udělali jsme si snídani, polehávala jsem, a teď jsem se rozhodla naprosto jasně, že to prostě popohnat musím. takže se mi kouří z vany. a po obědě chceme jít na kafe k badboyově mum. bydlí ve 4. patře bez výtahu, takže by mi ty schody mohly také trošku prospět. a dnes dorazil zase velký bazar. vůbec jsem nepočítala, že bych se tam dostala, ale přemýšlím, že si tam dojedu, a to trajdání po hale mě třeba taky nakopne. 

jinak sjíždím neustále criminal minds. včera jsem dost fňukala, protože shemar moore alias derek morgan ke konci 11. série opouští seriál. je to tam teď takové nevyvážené, už aby dorazil ten týpek ze záložního bau teamu. ale následně jsem se hned v dalším díle radovala z příchodu emily prentissové, která by se tam měla zase usídlit, minimálně v dalších dvou sériích bude. a agentka tara luisová mi připadá také skvělá. takže třeba můj federální svět bude zase v rovnováze. 

v pátek jsme vyrazili s badboyem, mojí sis&tonym a pavlem za barovou kultůrou. a skončili pak na pizze. v noci jsem měla po měsících migrénu. a to jsem se holedbala, když si moje sis stěžovala, že v těhotenství na to vůbec netrpím. jenže v pizzerii se tak blbě sedělo na tvrdých lavicích, že se to nepozdávalo nejspíš mé krční páteři. včera večer jsme s badboyem a psím kámošem vyrazili k rodičům na kávu. viděli tam finále mezi realem madrid a jakýmsi brazilským týmem. mamka ustrojila vánoční stromeček, pak jsme chvíli čučeli na nějakou pohádku. alespoň jsem prostě trošku zapomněla na to, že bych už měla rodit. || vůbec nechápu, proč mě tak hlídali na diabetologii, proč všechno bylo tak přísné, proč mám v papírech slovo nepřenášet, a můj gynekolog je klidný jako želva. už mám po termínu. na diabetologii mi řekli i všechna rizika přenášení. a když jsem se opatrně zeptala ve čtvrtek svého lékaře, proč je v pořádku, že mám nástup až po termínu v úterý, řekl, že o nic nejde, že je to jen kvůli porodní váze dítěte. nic, co padlo na diabetologii, on nezmínil. a když mě zajímalo, kolik chlapík cca měří a váží, protože poslední měsíc jsem chodila jen na monitor, řekl mi, že neví, a že je to vlastně jedno, že mi to řeknou pak v porodnici. musím říct, že jsem byla dost zaskočená. přitom k němu chodím půlku svého života. já se normálně přestávám divit, že pak ženy pátrají po internetu a chodí "připravené" právě z diskusí, ptají se, a doktoři jsou naštvaní. ale doprčic, mě kupa věcí zajímá a on je zlehčuje, takže já se uspokojivé odpovědi nedoberu. moje spolužačka ze střední školy mi vyprávěla, jak měla problémy se zády a třísly v těhotenství, druhé dítko tak musela rodit císařem, protože se to fyzicky jinak odrodit nedalo. když jsem skončila ve 26. týdnu na neurologii na obstřiku zad, a od té doby s tím začala bojovat, šest týdnů před termínem nemohla hýbat nohama, jaké mě chytaly bolesti, a zoufala jsem čekala na badboye, až dorazí domů a pomůže mi, říkala jsem si, jestli do prostě bude. přišlo mi to už přes čáru. a když jsem se na to zeptala na prohlídce doktora, zeptal se, co jako chci na začátku 9. měsíce? že je to normální. takže doufám, že v porodnici při příjmu to všechno nějak probereme a uvidím. anebo to bude takový fofr... lol. 

už tahle porodní okénka uzavřu. criminal minds byly lepší, že jo? haha. jdu do té vany, dokud se z ní kouří. nějak to celé dopadne. téra

Žádné komentáře :