neděle 3. října 2010

zákon schválnosti...

... je, když je člověku dobře, a ten čas utíká jako zběsilý. naopak, když se člověk na něco těší, hodinové ručičky se ukrutně courají a ne a ne doběhnout do "cíle". a tak jsem v pátek zabalila dárek a nechala se odvézt i s westičkou na chaloupku. zcela neplánovaně jsme po cestě nabrali badboye, který měl dorazit později, a weekend mohl začít.

v penny marketu jsem měla zálusk na banány. a když jsem sahala do hnusného mokrého a umolousaného pytle, kde se na mě smálo posledních několik hnědých banánů, vzpomněla jsem si, jak flamme psala, že to musí být takové banány, které by evropan nepozřel. přesně tyhle banány se na dně toho pytle krčily. nejspíš jsem vzbuzovala pohoršení u pána, který se hned vedle mě zabýval nektarinama, ale já byla naprosto spokojená. radost mi zkazil fakt, že jsem neobjevila na chalupě olej, a tak jsem přes náves šupajdila se sklenicí k sousedovi. // mými pokusnými králíky se stali badboy a zděnda. první várka se mi i přes velké množství oleje značně přichytila, druhá už byla fajn a při třetí došlo těsto. abych uspokojila bboyovi choutky zcela, musela bych tam přidat místo několika lžic cukru ještě další kilo cukru, ale jinak mi to bylo pochváleno. takže jedno velké díky flamme:)

už počtvrté se mi podařilo usnout u pána prstenů, takže opět jsem nic neviděla. byla to naprostá pohoda. páč jsme topili v kamnech, dřevo praskalo a krásně se spalo. v šest ráno jsme přiložili a do devíti jsem odmítla vstávat. poté jsem odmítala stávat stejně, četla jsem si od kateřiny janouchové "ukradené dětství", která je naprosto čtivá. sic mi trošku připomíná některé další knihy popisující pookupační éru, takže tak trošku jedno brdo, ale čte se to dobře. a také rychle.

odpolední návštěva maca a vajťase byla příjemná, byť krátká, naštěstí se pak ukázala indiánka s červenou paprikou, následoval zdeník a ivanka, které se ode dneška říká lišák. a později ještě pirát s markét. nestihla jsem vypít víc než jednu skleničku whisky s colou, zbytek nějak pokořil badboy a zdendík, který pak následně tančil šavlový tanec a my s bb museli dělat, že se nic neděje, aby ivanka (pardon, lišák) na nic nepřišla. zhruba o půlnoci přišlo na řadu "česko". netušila jsem, že některé to nadchne tak, že pak budou hrát do pozdních ranních hodin, a hned po probuzení budou pokračovat. a tak celý dnešní den byl ve znamení této hry. kromě toho, že jsem vařila pro celé osazenstvo chalupy guláš, jsem zavářela své mozkové buňky, páč jsem velmi soutěživá a nechtěla jsem se nechat. // jen to všechno neskutečně rychle uteklo. // zase mě napadlo, jak jsem zdendíka a badboye ještě před rokem ani neznala, a s ivankou jsme se pouze zdravily při vzájemném střetu někde v baru či na ulici. a dnes to jsou v podstatě tři moji nejbližší. xxx nostalgie padla tak nějak na všechny, když jsem zmínila, že tohle je letošní poslední chalupaření, pak už bude jen zima a nic. ale tak zase ivanka zkolauduje byt, a my s badboyem se přestěhujeme do svého, takže decentní "párty" budou pokračovat.

dala jsem si vanu, jsem zalezlá v lymfovenu a dělám si lymfomasáž po docela dlouhé době, ráno mě čeká pohovor. vůbec nejsem nervozní. resp. podvědomě asi ano, ale jinak se cítím v klidu. jde mi o hodně. potřebuju práci. a peníze. opravdu hodně už. musí to vyjít. téra

Žádné komentáře :