středa 5. února 2014

nechť vše dobré zůstane

ha, tak zítra už má dorazit odhadce na byt. tak už se to zase pohne. čekám na výpis za loňský rok od sociálky, pak daňovko a pak už podepíšeme kupní smlouvu. dnes jsem seděla se z. na kafi a nechala jsem se unést počty, a jestli to všechno klapne jak má, tak už za dva týdny budeme rozmontovávat tady v podnájmu knihovny. odvážet sedačku, skříň, pračku, stůl a valnou většinu vybavení. taky budeme v novém bytě malovat, skládat postele z palet. a poslední únorový týden bude superhektický, protože by mi měly přijít peníze ze stavebka až na samém konci měsíce, a 28. února bych měla předat současný byt. tzn. 1. března pro kuchyň. mezitím převést ledničku, zbavit se postelí (směr chalupa). příští týden mi v jedné firmě, kde učím, dají nějaké krabice, tak už budu asi čtivo skládat do škatulek. poslední půjde kuchyňské vybavení. // snad se už nic neposere // navíc jsem hrozná. místo toho, abych šetřila nejvíc na světě, tak šmejdím po internetu a sem tam si něco koupím. přikládám to tomu, že jsem před třemi týdny vyprázdnila skříň. dnes jsem tak nějak omylem vydražila na aukru fakt krásné šaty. doslova za pár kaček. přemýšlela jsem o nich už nějaký čas, v pondělí jsem je objevila, přihodila. a dnes mi přišel mail, že jsou moje. dělám to ale strategicky. mám peníze, které dávám stranou a na které ani nehmátnu. a pak mám takovou menší "kupičku", kterou můžu použít na radosti. a tak jsem si včera koupila krutě růžový lak na nehty. ale jinak se obchodům vyhýbám. tady u nás jich stejně moc není, a mně vyhovuje anonymita, rychlost a dostupnost nákupů na internetu. ebay. a dokonce i aukro. a pak mě baví šatník niky. lol. 

včera jsem učila jednoho hocha. na svůj věk má docela srovnané názory. je trošku arogantní. nemá smysl pro humor. na kluka jeho věku je to neobvyklé. cílevědomý. měla jsem pocit, že se snaží mě vytočit. ale nedala jsem se. a pak v dialogu o olympijských hrách pravil, že se těší, protože tam určitě bude nějaký atentát. úplně se mi udělalo špatně. on pozdvihl při mém vyjukaném výrazu koutky nahoru. má u mě předplacené ještě tři hodiny. pak to asi odpískám. // vůbec nechápu, že někdo může mít takové řeči/názory, byť třeba jen proto, aby viděl, jaké reakce to vyvolává. mně samotné přijde olympiáda v soči jako zvláštní podnik. nedodává mi tu sváteční atmosféru a pocit. s (ne)demokracií v rusku mám pocit, že je to takové balancování na hraně. a skutečně to zavání průšvihem. ale předbíhat nechci. i o světovém šampionátu ve fotbale v jar se před čtyřmi lety mluvilo v souvislosti s různými skupinami lidí, že to nezavání ničím dobrým a dopadlo to dobře. ale tady možná jde skutečně o kejhák. téra


4 komentáře :

Magee řekl(a)...

Budoucí paletovou postel ti závidím. V inspirační složce mám taky jednu, ale u nás to nakonec neprošlo. Tak třeba někdy...
Fakt přeju aby se nic /neposralo/ a vše klaplo podle plánu.

téra řekl(a)...

děkuju moc! asi by mi šiblo, kdyby se něco pokonilo. ale jsem v rámci možností pořád pozitivně naladěná. tak snad :) // my chceme dát ikeácké postele už pryč, hlavně proto, že máme mezi matracema mezeru a takový ten hup dolů. a žádná postel mi nepadla do oka buď designově nebo cenově, a tohle se mi líbí moc. celý paletový byt bych mít nechtěla, ale tohle mi přijde decentní a zajímavé :)

Anonymní řekl(a)...

Přidávám se k palcodržení, ať to s novým bydlem řádně klapne :o)
Mezera mezi matracemi je na pytel, nepraktická, a člověk menších rozměrů (třeba já) do ní neustále zapadával... Takže k paletové posteli všechny thumbs up!! :o)

BTW, uf, ještě že tomu týpkovi zbývají předplacené jen tři hodiny. S takovým studentem bych si zřejmě nevěděla rady... bych ho asi poslala do někam hodně brzy :oD (i kdyby mě to stálo výdělek)

Anonymní řekl(a)...

Zapomněla jsem na podpis:

Kačka ;o))